Dans

Hvorfor vil du danse?

Er det fordi du synes det er gøy og fordi du elsker å lage forestillinger?
Vil du utvikle deg danse teknisk og samtidig lære å produsere show?

På FOLLO FHS får du inngående kjennskap til de sceniske dansestilene  moderne, jazz, ballett, hiphop, og stepp. Du får en innføring i prosjektledelse, i tillegg til bruk av lys, lyd, rekvisitter og kostymer. Danselinjen har også dansehistorie, improvisasjon, koreografi og pilates. Her styrker du din kunnskap om dans, din danseteknikk, og din helhetlige forståelse av å skape en forestilling.

Hos oss har du 18 timer på danselinjen i uken.


Egen utvikling -sammen med andre:

Vi har dans på timeplan hver dag. Vi har det gøy! Her får du utviklet din kreativitet, viljestyrke og samarbeidsevne. Vi setter deg i sentrum!

For at dette skal blir et viktig og nyttig år, må du være klar for å involvere deg, å delta på det som skjer. Tidligere elever har sagt at et år på danselinjen styrker selvtilliten og selvinnsikten, noe som de tar med seg uansett hva de gjør etterpå.

Våre forestillinger:

På danselinjen skaper vi forskjellige forestillinger hvert år. Danselinjen har en stor hovedforestilling/linjekveld i blackbox, med koreografier av gjestepedagoger, linjens lærere, og elevene. Tidligere har dans hatt samarbeide med Film, Musikal, Band og Hiphop. Sammen har vi laget dansefilm, musikkvideoer og show. 

Du er viktig i hele prosessen fra idé til ferdig forestilling!

Oslo- dansens hovedstad:

Vi reiser mye til Oslo for å se dans og har et bredt nettverk der. Vi feirer Dansens Dager, og ser forestillinger i bl.a. Den norske Opera og Ballett og Dansens Hus. Vi besøker noen av de ulike utdanningstilbudene i Oslo, som Spin Off, Høgskolen for Dansekunst, Norges Dansehøgskole og KHIO. Hvert år er det noen fra danselinjen som fortsetter på en av disse skolene.
Elever fra Danselinjen har tidligere deltatt på prosjektet «På tå hev» i regi av DNO&B.

Her kan du lese litt mer utdypende om de ulike fagene:    Dans – om linjas ulike fag

Dette er oss

På danselinjen har alle lærere lang erfaring og utdannelse innenfor dans. De har jobbet profesjonelt som dansere og pedagoger, og har et bredt nettverk i inn og utland. Skolen har eget dansestudio og gymsal til den daglige treningen med speil, barrer, lydanlegg og sviktende gulv som forhindrer belastningsskader. Vi har i tillegg et stort kostymelager til bruk ved forestillinger og andre arrangement. Skolen har en Blackbox som er topp moderne med lys og lyd. Bare ta kontakt dersom du har spørsmål: janne.foss@follo.fhs.no

 

andre linjer

Bildegalleri – Dans

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

captcha
Skriv inn sikkerhetskoden her.

ADRESSE

Follo Folkehøgskole
Østbyveien 3, 1540 Vestby
Sentralbord:   +47 64 98 30 50
Søkertelefon: +47 64 98 30 67
Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
E-post: post@follo.fhs.no


NYHETSBREV