10 dager til skolestart!

Det nærmer seg et nytt skoleår og vi gleder oss til å møte hundre nye elever neste lørdag. Denne sommeren er brukt til å gjøre mange forbedringer på skole: nye møbler, nye vinduer, oppussing av rom og mye annet. Nye elever møter en skole som vi er stolte av, og vi skal gjøre vårt aller beste for at skoleåret 2016-17 blir et fantastisk skoleår.  Men du som elev må også hjelpe oss til å få til akkurat det. Folkehøgskole handler om å skape et fellesskap der det er godt å være, godt å jobbe, godt å leve – et sted vi kan vokse, få venner og skape gode minner. Allerede nå, ti dager før skolestart, har jeg lyst til å si noe om hva vi forventer av deg som elev:

Bry deg, vær til stede og bidra!

  • Vær med og skap et godt og inkluderende fellesskap! Noe av det mest spennende med oss mennesker er våre forskjeller: ulike væremåter, ulik måte å tenke på, ulik bakgrunn og ulike drømmer. Vi ønsker at du skal være med å skape et spennende fellesskap der alle er med og der alle føler seg trygge.
  • Støtt opp om fellesaktiviteter! Folkehøgskole er noe mer enn faglig utvikling. Vi skal utfordre hverandre på alle mulige måter slik at vi blir dyktige til å ta vare på hverandre og til å ta vare på oss selv. Gode venner, gode fellesopplevelser og gode minner er noe av det viktigste vi kan ta med oss inn i de dagene som er litt mer grå.
  • Delta! En av de viktigste oppgavene er å være til stede – på morgensamling, til måltider og til arrangementer – og vi ønsker at du involverer deg, lærer av andre og at du blir en viktig brikke til å gjøre dette til et strålende skoleår.
  • Ta i et tak! Det er mange praktiske ting som må gjøres for at alt skal gå rundt i hverdagen. Ta tak i kjøkkenarbeid, renhold på internatene og andre oppgaver slik at trivselen blir stor.
  • Skap aktivitet og endring! Hvert år er forskjellig – og det er du som utgjør forskjellen. Bruk gjerne elevråd og stipendiater til å skape aktivitet og endring.

 

Velkommen til skoleåret 2016 – 2017!

Jan Martin Medhaug
Rektor