Anna Amalie

Flere av våre elever starter til høsten på en kunstnerisk utdanning som er en videreføring av fag de har hatt dette året. Vi kommer til å presentere noen av dem. Først ute er Anna Amalie Kjelstad som har kommet inn på Musikkteaterhøyskolen!

AnnaAm«Det er nok følelsen man får når man står midt i det… Følelsen på scenen når man kan være en annen person, når man formidler, får respons, intensiteten og magien – og blandingen av de tre fagene som hører så tett sammen; dans, teater og sang.»

Anna Amalie er fascinert av musikalfaget og sammensetningen av fagene dans, teater og sang. Hun har alltid sunget og kommer fra en musikalsk familie. Dette året har hun testet ut om hun orker å holde på med musikal på heltid. Og svaret er JA!

«På en måte klarer jeg ikke å la være. Jeg må gjøre dette nå, men jeg vet ikke om jeg kommer til å stå på en scene som profesjonell. Kanskje blir jeg pedagog. Jeg har veldig sans for regi. Det er et kick å se andre ha suksess med det man selv har vært med å lage. Man blir stolt på andres vegne.»

Musikkteaterhøyskolen er en treårig bachelorutdanning. Den eneste av sitt slag her i landet. Nåløyet for å komme inn er lite og opptaksprøvene omfattende. Og litt skummelt mener Anna Amalie som ble utfordret på dans, monolog, sang og improvisasjon.

«Jeg gleder meg til å starte utdannelsen. Det er utrolig spennende å gå inn i en rolle, bli en annen og få litt fri fra seg selv. Jeg har gått på dramalinje på videregående. Der hadde vi også mye dans; jazz, klassisk og moderne. Gleder meg til å fortsette med dette! Og så vil jeg fortsette å skrive sanger. Det er en måte å bearbeide opplevelser på. Selv om sangene ikke handler om opplevelsen konkret, så blir de en slags kommentar. Det er dette jeg vil – akkurat nå. Så får tiden vise hva det kan bli til.»

Anna Amalie har satt veldig pris på å få prøve ut musikal på heltid på Follo. Å se så mange forestillinger har også vært viktig. «Kanskje 12 eller 13 i løpet av dette året.» Favoritt? «Kanskje Les Miserables – kanskje Wicked…»

Lykke til på Musikkteaterhøyskolen, Anna Amalie!