BANDTUR til NEW YORK

Bandgjengen hadde mange gode opplevelser i New York den uka de var der rett før påske. Med stor sjangerbredde på konsertene ble det også et godt faglig utbytte.

Londonbandet Bastille spilte pop sterkt farget av synther og rockelementer som et stort publikum tydeligvis kjente godt. Det var god arenastemning i Barclays Center i Brooklyn.

I Webster Hall var det stonerrock med 3 australske band som fanget vår interesse. Her fikk vi høre et imponerende bra jenteband, Stonefield, som besto av 4 søstre (!) Særlig var vokalist og trommis Amy Findlay god og energisk. Bandet ORB var noe mer metalorientert. Headliner var et spennende 7-manns band, – King Gizzard & the Lizard Wizard. Med bl.a. to trommiser (som spilte nesten likt) og med tydelige elementer fra folkemusikk i noen av låtene, var dette bandet adskillig mer uforutsigbart.

Lørdagen spiste vi middag på musikk-klubben Iridium på Broadway og fikk samtidig servert en historisk kavalkade over låtene til Eric Clapton. Tributekonserten inneholdt mange kjente låter. Ekstra artig å høre låter fra helt tilbake til Cream-tiden.

Søndag var vi igjen tilbake i Webster Hall. Men denne gangen i det betydelig mindre The Studio. Dette var konserten som ristet på plass alle indre organer og sørget for at ørevoksen frivillig fjernet seg fra øregangene. 4 metalband sto på scenen og lydteknikeren kjørte på det PA’n hadde. Dette var høyt. Og veldig bra. Dette var band med musikere på et meget høyt nivå. Auras fra Canada og tre amerikanske band Circuitry, Phinehas og Erra.  Erra var hovedbandet, og hadde bl.a. to vokalister som vekslet mellom clean og unclean vokal.

Siste kvelden på by’n var vi tilbake på Broadway og Times Square, og midt blant alle musikal-teatrene. Gutta skulle på musikal! Og blant de aller mest kjente forestillingene valgte vi Phantom of the Opera. Fantomet begeistret gutta, og forestillingen ga oss en helt annerledes opplevelse enn tidligere i uka. Dette ga mersmak!

Nevnes må også konserten på den legendariske jazzklubben Village Vanguard hvor to fantastiske musikere spilte med trommer og bass: Brad Mehldau-piano og Peter Bernstein-gitar. Absolutt et høydepunkt!

Og resten av turen holder vi for oss selv….!!!

Les mer om Bandlinja