Cabaret!

Tirsdag var hele skolen på Oslo Nye teater for å se forestillingen CABARET. Det ble en flott opplevelse og spesielt hyggelig var det å oppleve vår musikallærer Liv-Ellen Kahrs i en av rollene. Og etter forestillingen fikk vi et eksklusivt møte med flere av skuespillerne. Bildet er av Liv-Ellen Kahrs og Birgitte Victoria Svendsen. Foto: Tine Poppe

Oslo Nye skriver følgende om denne oppsetningen:

Den verdenskjente musikalen Cabaret er med sin sensualitet, musikalske kraft og begjær en kjærlighetserklæring og hyllest til mangfold og livsglede. Mot et dystert bakteppe fra 1930-tallets Berlin med nazismen i fremmarsj, utspiller handlingen seg i miljøet rundt cabaretscenen Kit Kat Klub.

At kontrastene er store mellom det frigjorte avantgardistiske kunstnermiljøet og samfunnet for øvrig får den amerikanske forfatteren Clifford Bradshaw erfare da han ankommer Berlin, flytter inn på et slitent pensjonat og treffer kabaretsangeren Sally Bowles.

Med klassikere som Willkommen, Cabaret og mange fler har den prisbelønte musikalen fra 1966 erobret scener verden over. Den ble udødeliggjort i 1972 i Bob Fosse sin Oscar-vinnende film med Liza Minnelli. Den politiske utviklingen i Europa har ikke gjort Cabaret mindre aktuell med årene.