Christoffer på Film

 

Christoffer er 19 år, elev på filmlinja og fra Moss i Østfold. Der har han bodd hele livet. Etter å ha fullført to år på elektro og ett år påbygg på videregående hadde han fått nok av skole og ønsket seg et friår. Moren hans syntes ikke det var noen god idé.. Hun insisterte på at han skulle søke folkehøgskole, fordi hun hadde hørt så mye positivt om det. Christoffer hadde ikke lyst, og det ble mange krangler med foreldrene om den saken. Han ga seg til slutt – etter å ha lett litt selv og funnet ut at det fantes mange spennende linjer på folkehøgskoler. At det ble Follo var på grunn av filmlinja her, som han syntes hørtes interessant ut. Christoffer har vært interessert i film fra han var liten, men har aldri laget film selv tidligere.

Motivasjonen for å begynne på Follo var altså ikke særlig stor, og han brukte også litt tid i starten på å finne sin plass på skolen. Han liker alenetid og synes det kan bli mye med mange mennesker man skal forholde seg til og bo tett sammen med. Men etter hvert oppdaget han at det faktisk er mulig å både være sosial når man vil og ha mulighet til å jobbe alene med egne ting og tanker når man vil på folkehøgskolen, og da ble det etter hvert veldig bra. Han oppdaget også at folkehøgskolelærere ikke er som mange andre lærere. De er ikke så opptatt av rigide regler, de ser deg og bryr seg. Christoffer synes det er fint å møte voksenpersoner man kan ha tillit til og som behandler deg som et likeverdig menneske. Dessuten er det veldig gøy på filmlinja, og man lærer nye ting hele tiden. Selv om man jobber mye med konkrete oppgaver og har tidsfrister for når ting skal være ferdige, slipper man stresset fra videregående. Det er tid til å være kreativ. Christoffer synes det er flott å lære om alt rundt en filmproduksjon og på filmlinja får man prøve seg på det meste. Aller helst vil Christoffer drive med idéutvikling og manus. Etter Follo har han lyst til å studere historie, men han kommer definitivt til å jobbe videre med film på hobbybasis.

Christoffer synes det beste med skolen er friheten til å drive med så mye forskjellig. Han har f.eks oppdaget at det er veldig gøy med trearbeid på verkstedet her. Han har verksted som valgfag.

Han anbefaler andre å søke Follo folkehøgskole hvis de liker å gjøre mange varierte ting, og synes det er fint å bli kjent med mange forskjellige folk som de kanskje ellers aldri ville møtt.

Christoffer har et lite tips til slutt til de som flytter hjemmefra for første gang og synes det er vanskelig å stå opp om morgenen; skaff en skikkelig heavy alarmklokke, lag et sinnrikt system med flere alarmer både på vekkerklokke og mobil, og ha noe mat tilgjengelig på rommet ditt – for mor vekker deg ikke lenger.. J