Dagen i dag…

– og dagene fremover. Det er 93 dager til siste skoledag for årets elever og 191 dager til det nye skoleåret starter. 20.august står vi i dørene og tar i mot nye elever! Allerede 10 dager etter opptaksstart 1. februar har over 50 elever sagt ja til plassen. Enkelte linjer kan raskt bli fyllt opp. Nye søkere bør derfor ikke vente for lenge med å søke. Pass på å bekrefte innen fristen. 

I dag er det åpen Sri Lanka-kveld på skolen kl 18:00.  Både Vokallinja og deltagere på reisekortkurset vårt står foran en spennende reise til dette fargerike landet.

På lørdag kl 16:00 er det nytt arrangement på skolen. Da blir det både underholdning og kaffe og kaker. Men viktigst av alt blir et foredrag om situasjonen for flyktninger i Middelhavet. Inntekter ved utlodningen denne dagen går til dette frivillige arbeidet med mottak av flykninger på greske øyer.

Neste uke har elevene tre dager med linjebytte. Alle velger da en annen linje enn det de går på til daglig. Nye spennende utfordringer og muligheter – og så avslutter vi på onsdag med en visning for hverandre!

Amal Aden

Helene Uri

Onsdag i neste uke får elevene møte to forfattere. Forfatter og samfunnsdebattant Amal Aden har vært bosatt i Norge i 17 år. Sammen med forfatterkollega Helene Uri diskuterer de spørsmålet: Hva er frihet, demokrati og ytringsfrihet? Om kvelden får elevene mulighet til å besøke utdanningsmessa i Oslo. Viktige valg skal gjøres for tiden etter Follo folkehøgskole.
Torsdag i neste uke er det ny opplevelse. Vi får besøk av Vardeteateret som spiller forestillingen “Fengselsfuglene”. Skuespillerene er tidligere innsatte eller innsatte på vei mot endt soning. Forestillingen handler om forholdet mellom innsatte og pårørende og er et samarbeid med Forening for Fangers Pårørende. Etter forestillingen blir det samtale mellom deltagerne og elevene.

POSTER Vardeteateret
Og så fredag neste uke etter lunsj starter vinterferien – en fortjent pause før studiereiser og arbeid med avslutningsforestillinger og linjevisninger i de siste månedene!