Danselinja til Litauen

Torsdag 12. mars reiser Danselinja til Litauen. Dette er et prosjekt som elevene selv har tatt initiativ til og som er inspirert av prosjektet «Colors of Care».  Spesielt på Vestlandet har dette prosjektet fått fotfeste gjennom initiativtakeren og daglig leder av «Dans uten grenser» Ove Henning Solheim. Dina (elev på danselinja og leder av elevrådet) kjenner prosjektet fra sin hjemkommune og forteller at det først og fremst skal spre glede og inspirasjon gjennom dans.
To av elevene på Danselinja, Henriette og Ane, var tidligere i vinter med på en tur til Litauen sammen med Lions. Der etablerte de kontakter og fikk oppleve situasjonen ved barnehjem i Litauen. Til tross for en helt annen virkelighet enn vår og en helt annen levestandard, ble de møtt med en overveldende vennlighet og livsglede. Prosjektet «Colors of Care» ønsker å bidra til at disse barnehjemsbarna blir inspirert til å ta tak i sine muligheter og interesser. Dans kan være en del av dette og bidra til å minske risikoen for at en vanskelig barndom og en lav levestandard blir koblet med alkohol og kriminalitet. Dette er et reelt problem og er en del av historien til flere av barna på barnehjemmene. Kanskje vi kan klare å skape inspirasjon og noen drømmer som kan være med å bidra til at de skaper seg et godt liv!
Henriette og Ane hadde også med gaver og vet at disse gavene har betydd mye for barna som fikk dem. Danselinja har i løpet av skoleåret solgt vafler, tatt danseoppdrag og samlet inn leker og andre gaver som de har med seg på reisen. Innsamling og gaver bidrar til at de kan leie lokaler til danseforestillinger og workshops for barn og unge som er knyttet til forskjellige barnehjem i byen Marijampole.
Bildene viser både opplevelser på barnehjemmene og fra familier som ble besøkt på turen tidligere i vinter.
collagetur