En spennende høst!

Høsten på Follo folkehøgskole er stappfull av opplevelser. I tillegg til mye tid og opplevelser på linjene har vi en lang rekke fellesopplevelser. Her er noen av dem:

PAULS PLANET
1.september får vi besøk av Multivisjonsvagabonden Paul Olai-Olssen. Litt av en tittel! Han har utallige fortellinger og erfaringer med natur, reiser og fremfor alt nære møter med mennesker i alle verdensdeler. Det er med denne erfaringen han vil møte oss, utfordre oss, overraske, underholde og forundre oss.

AURLANDSDALEN
Og vi skal reise selv også! Hele skolen skal gå ned den fantastiske Aurlandsdalen og oppleve noe av det flotteste Vestlandet har å by på. Litt forberedende trening, egnede klær og gode sko, så blir dette et minne for livet. Vi besøker også Blaafarveværket med utstillingen «Blå stemninger» på veien. Sentrale verk fra vår kunsthistorie vises i denne utstillingen sammen med bilder av Kjell Nupen. En hyllest til blåfargen!

HUMANITÆRT ARBEID
I løpet av høsten vil vi ha flere besøk på skolen fra personer og organisasjoner som arbeider med innsamling og humanitært arbeid. Bl.a. vil Brita Phuthi, internasjonal sekretær i Folkehøgskolerådet, utfordre oss i et seminar på vår tenkning og handling om temaet.

POETRY IN MOTION
«Poetry in motion» er en happening med animatøren og formgiveren Kristian Pedersen. Han kommer til oss og formidler korttekster og dikt i kombinasjon med animasjonsfilm. Et spennende møte der vi kommer på innsiden av hans arbeid og blir utfordret til å være medskapende.

TRAX
Vi skal oppleve forestillingen TRAX og møte Richard Bruvoll som utfordrer oss på temaene identitet, seksualitet, kjønnsroller, nærhet og følelser. Han er opptatt av kunnskap, holdninger og forebygging av trakassering og mobbing. Å «finne seg selv» er et stikkord i denne forestillingen.

ROBIN COLVILL
En ren klaverkonsert har vi også funnet plass til. Skolen har et glimrende Petrov flygel og vi har invitert pianisten Robin Colvill til å vise oss hva instrumentet kan brukes til!

BYEN OG MILJØET
Peter Butenschøn er en nestor innenfor arkitektur og byplanlegging. Og en særdeles engasjert foreleser. Han kommer til oss og forteller om «Byen og miljøet». Hva gjør byene med oss? Hvordan bruker vi den? Hvordan endres byene? Om møtestedene, om våre sosiale behov, om vår fritid og mye mer…

SWEENEY TODD
Og så skal vi se musikalen Sweeney Todd på Det Norske Teatret! Blodig, vill og intens er denne fortellingen om barbereren og kona hans som lager kjøttpai av kundene sine. «Eventyrlig makaber fabel med moral, innpakket i lag på lag av leken moro» skrev Dagbladet. Etter forestillingen skal vi hjem og spise middag på skolen…

HAUGTUSSA
Benytt høsten til å lese «Haugtussa». Ane Dahl Torp har sammen med Sjur Miljeteig tatt for seg Arne Garborgs diktsyklus og lagd en forestilling for Det Norske Teatret. Hele produksjonen flyttes derfra og settes opp i vår Blackbox! En intens, lyrisk, poetisk og rå forestilling om kjærlighet og lengsel.

SORG, SAVN OG SAMMENSURIUM
Iben Sandemose kommer til oss! Billedkunstner, tegner, illustratør, scenograf og forfatter. Mange personlige erfaringer har inspirert henne til å lage produksjonen «Sorg, savn og sammensurium» der intensjonen er: Hvordan håndtere vanskelige følelser?