mars, 2019

28mar12:0013:00"HÅP ELLER KATASTROFE" - DKS

Mer

Arrangementdetaljer

HÅP ELLER KATASTROFE
Litteratur og vitenskap

Hva gjør du hvis verden rakner? Tenk deg at internett kollapser, butikkene stenger og horder med mennesker plyndrer og går løs på hverandre – har du en plan?

Med utgangspunkt i Sigbjørn Mostues trilogi «I morgen er alt mørkt» som skildrer hvordan en global katastrofe oppleves av to norske tenåringer, forteller en av våre mest anerkjente klimaforskere og tidligere FN-direktør Svein Tveitdal om framtidas store utfordringer.

De fleste vet hva global oppvarming er, men få er opptatt av den eller redd for følgene som klimaendringene kan medføre. Gjennom litteratur og vitenskap ønsker Sigbjørn Mostue og Svein Tveitdal å skape bevissthet og engasjement, og inviterer elevene til debatt.

Svein Tveitdal er utdannet sivilingeniør bygg ved NTH i 1972. Han har ledererfaring fra Asplan Viak, GRID-Arendal og FN systemet, bl.a. som direktør ved hovedkontoret til FNs miljøprogram UNEP i Nairobi, og med ansvar for sekretariatet til FNs klimapanel IPCC i Geneve. Fra 2008-2014 var Tveitdal engasjert som miljøambassadør for Arendal kommune og prosjektleder for Klimapartnernettverket i Agder.

Tveitdal har vært/er styreleder eller styremedlem i en rekke nasjonale og internasjonale institusjoner som the Energy Farm International Foundation, Norfund, Energigården, Stiftelsen Miljømerking (Svanen), Universitetet i Agder, Sørlandets Europakontor, Agderforskning, Stiftelsen Asplan og miljøstiftelsen ZERO.

Han er en av landets fremste eksperter på klima og holder en rekke foredrag i inn- og utland om klodens helsetilstand, internasjonale klimaforhandlinger, og effektivt klimaarbeid på region- og kommunenivå.

Tveitdal twitrer (@tveitdal) om klima og har mer enn 200 000 følgere.

Forfatter Sigbjørn Mostue er utdannet ved Universitetet i Oslo, hovedfag Idéhistore, og er tidligere redaktør i Bokklubben. Mostue debuterte som forfatter med romanen Gravbøygen våkner (vinner av Arks barnebokpris 2005), og har etter det kommet med 14 bøker, et teaterstykke og har vært med på å skrive drama for tv. 

Mostue har vært nominert til og mottatt flere priser, blant annet Uprisen for “I morgen er alt mørkt”. Forfatteren er oppvokst på Kløfta, og bor på Jessheim med samboer og to barn.

Tid

(Torsdag) 12:00 - 13:00