september, 2017

12sep12:0014:30"Som dere vil" av William Shakespeare på Nationatheatret

Mer

Arrangementdetaljer

10.30 Avreise med buss til Oslo, Nationaltheatret

Kl. 12.00 Som dere vil “av William Shakespeare.
               Shakespeares lekne og romantiske komedie har alt – og enda litt til.

Det er duket for et overflødighetshorn av en forestilling, når regissør Sigrid Strøm Reibo iscenesetter William Shakespeares storslåtte publikumsfrieri – sammen med 18 av Nationaltheatrets skuespillere. For hva skal en god romantisk komedie inneholde? Det visste Shakespeare alt om, og han tok i bruk alle triksene i boka da han kokte ihop Som dere vil for over 400 år siden –just «as you like it»!

Komedien er fylt til randen av rojale forviklinger og romantiske intriger, utilslørt kåtskap, sang og musikk. Som guden Hymen, ekteskapets seremonimester, finner vi vokalist Bertine Zetlitz, som sammen med bandet leder oss gjennom historien. Vi kan love himmelstormende forelskelser og tyngende kjærlighetssorger, men selv om det kan virke håpløst: Det løser seg til slutt. For poesien og kjærligheten vinner alltid!

Elevene får oppleve en leken, eventyrlig, romantisk, tilgjengelig, musikalsk og underholdene forestilling om kjærlighet og identitet med sterk ungdomsappell.  Presentert i et usedvanlig fargerikt univers av et uimotståelig stjernelag.  

Tematisk er “Som dere vil” svært relevant for elevene og kan benyttes flere undervisningsforløp. Stykket reflekterer dagens samtaler om identitet og individualitet og holdninger til seksualitet og kjønnsroller..

Tid

(Tirsdag) 12:00 - 14:30