FELLESTID

MORGENSAMLING

Morgensamlingen er vårt møte med den nye dagen. Da samles vi for å høre tanker, erfaringer, opplevelser, refleksjoner, opplesninger, sang, personlige møter og informasjon om ulike temaer. 

En god start på dagen er en sentral del av folkehøgskoletradisjonen. Både elever, ansatte og andre kan være ansvarlige for morgensamlinger.

SKOLEKORET

Syng med den stemmen du har, og ikke har. Å få synge flerstemt sammen med mange andre er en opplevelse vi ønsker at alle skal få med seg! Skolekoret opptrer på ulike arrangement gjennom hele året. Repertoaret har endret seg mye underveis og i dag henter vi sanger fra hele verden og fra alle tidsepoker. Bli med og syng – og vær med på å føre tradisjonen videre! 

FELLESFAG

SCENEN ER DIN – VERDEN ER VÅR er skolens slagord. Dette kommer godt frem i fellesfagtimene der vi speiler små glimt inn i oss selv og ut i verden. Fellesfagene varierer fra år til år. 

Noen av temaene vi har vært innom er kjønn og identitet, menneskeverd, diskriminering, aktiv dødshjelp, fake news, rus, seksualundervisning, valg i livet, økonomi og  etiske dilemmaer.

LINJEKVELD

Hver linje har ansvaret for å invitere hele skolen til en festkveld i løpet av skoleåret. Dette er høydepunkter i skoleåret og den enkelte linje står fritt til å planlegge kvelden med mat, underholdning, pynting og aktiviteter.  Det faglige arbeidet på linjene presenteres både i seriøse former, med humoristiske rammer eller som skråblikk på vår hverdag. Alt innenfor en ramme med lyd, lys, kostymer, god mat og sosiale festligheter.

LØRDAGSUNDERVISNING

Seminarer

Alle linjene får ansvaret for undervisningen på hver sin lørdag. Temaet tar utgangspunkt i den enkelte linjes fag.

Temalørdager

På mange av skoleårets lørdager får vi besøk av eksterne foredragsholdere og organisasjoner. Temaene er mange og gir et bredt innblikk i eget liv og i samfunnet.

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no