Band

DITT BAND – DIN MUSIKK – DIN UTVIKLING

På bandlinja har du mulighet til å danne ditt band og utvikle bandet slik du og resten av gruppa vil. Ca 18 timer hver uke er linjetid og ut over dette står bandrommene tilgjengelig for dere hele døgnet. Det viktigste når du skal bli en god musiker er å spille mye, – både alene og sammen med bandet ditt. På Follo folkehøgskole kan du konsentrere deg om dette et helt år! Vi setter sammen tre band med gitarister, bassister, trommiser, keyboardister og vokalister. Ta kontroll over hele prosessen med din musikk. Velg din sjanger og ditt sound. Du bestemmer selv om du vil spille metal, rock, pop eller jazz. Lag din egen musikk og tekst. Utvikle låtene sammen med bandet ditt.

collage1

Egne bandrom med godt utstyr

Hvert band har sitt faste øverom der utstyret står rigget ferdig hele tiden. Du kan selvfølgelig bruke eget utstyr.

Bandlinja har eget hus. Det gir deg anledning til å jobbe systematisk med egne ferdigheter på instrumentet ditt når du selv ønsker. Når Bandlinja skal ha konserter på skolen, skjer dette i festsalen eller i Blackbox. Her er det bra lyd- og lysanlegg, – og bedre plass til publikum.

Innspillinger og konserter

Pro Tools er et digitalt musikkproduksjonssystem som i dag brukes av lydprodusenter over hele verden. I bandhuset er det 4 stasjoner hvor du kan bruke Pro Tools til innspilling og miksing. Skolen har i tillegg et hovedstudio, hvor du også kan rigge deg til og gjøre egne innspillinger. På slutten av hvert semester gjør bandlinja sine beste innspillinger i profesjonelt studio.
Å få erfaring i å spille live er helt sentralt på Bandlinja. Vi gjør dette både på skolen og på konsertscener utenfor skolen. Bandlinja spiller også til en rekke produksjoner ved de andre linjene. Her kan du bli kjent med ulike musikksjangre, og spille cover-låter i forskjellige stiler. Vokallinja har gode vokalister, og sammen med Musikallinja kan du spille teatermusikk. Du får mulighet til å lage filmusikk til noen av Filmlinjas produksjoner.

Bandlinja til New York

Bandlinjas studietur har tidligere år gått til New York – verdensbyen som aldri sover, med et enormt tilbud av opplevelser som vi selvfølgelig har benyttet oss av: Konserter på rockeklubber om kvelden (her finnes det tilbud i nesten alle sjangre) og ulike severdigheter, folkeliv og musikkbutikker (Sam Ash og flere) på dagen. Hele turen er inkludert i skolepengene. – I begynnelsen av skoleåret får du muligheten til å diskutere med de andre på linja om vi skal reise til New York eller velge andre reisemål.

Skolen vår ligger 30 minutter syd for Oslo. Det gjør det enkelt for deg å benytte deg av hovedstadens musikk- og kulturtilbud.

Samspill

For å komme videre som musiker og som band er det viktig med god tid til å spille sammen. Det får du på Follo. Vi legger stor vekt på samspill og forventer derfor at du har lagt bak deg nybegynnerstadiet på ditt instrument. Du vil få undervisning både på ditt eget instrument og gjennom bandet du spiller i.

Lytt til siste skoleårs tre band, Unbrako, Cavjam og The Beanies

Unbrako.mp3
http://urort.p3.no/#!/Search/unbrako
Spotify: In the Morning

Stranded.mp3
http://urort.p3.no/#!/Search/cavjam
Spotify: Stranded – Cavjam

The Beanies The Road.mp3

Lytt til fjorårets band på Soundcloud: BAND – Follo FHS

Lytt til tidligere band og elever:

Spotify: It Might Get Loud (Beautiful Mind), Teddy and The Love Gang, Sylvaine, Mønevann (Kim Erik Berg)

NRK P3 Urørt:  FUNKER (Tight & Loose), Dudes, Miss Piggy’s Dressing Room, Nroed/Sea vs Shore, The Richard Hoephner Experience, Four Fags and a Gipsy, Godtfolk

Soundcloud: Muskatpsykose, Knust FotDoktor Spektor, Drowned Sound (EP), Kevin Solheim/Web of Keys, Fabian Jiru

YouTube: Folloliv band (mange bandopptak og mye annet fra skolen), Ondskapens Hersker (Fabian Jiru), Theo Saenger

 

Bli med!

– på et år med fokus på instrumentet ditt og bandet ditt, lydteknikk, konserter, innspillinger, låtskriving, ulike musikkstiler og ikke minst en spennende faglig og sosial reise til New York!

Du kan søke om skoleplass her!

andre linjer

Bildegalleri – Band

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

Ditt / dine spørsmål

Ditt navn?

Vi kan nå deg på?

ADRESSE

Follo Folkehøgskole
Østbyveien 3, 1540 Vestby
Sentralbord:   +47 64 98 30 50
Søkertelefon: +47 64 98 30 67
Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
E-post: post@follo.fhs.no
X