Dans

Send Søknad

Vil du danse et helt år?

Elsker du å lage forestillinger og ha det gøy?
Vil du utvikle deg danseteknisk og lære å produsere show?

Du er viktig i hele prosessen fra idé til ferdig forestilling!

På FOLLO FHS får du inngående kjennskap til de sceniske dansestilene  moderne, jazz, ballett, hiphop, og stepp. Du får innføring i prosjektledelse, i tillegg til bruk av lys, lyd, rekvisitter og kostymer. Danselinjen har også dansehistorie, improvisasjon, koreografi og pilates. Her styrker du din kunnskap om dans, din danseteknikk, og din  forståelse av å skape en forestilling.

Hos oss får du minst 18 timer dans i uken, men salene er tilgjengelig hele døgnet.

Vil du være med på studieturer UTEN å betale ekstra skolepenger?

Oslo – dansens hovedstad:

Vi reiser mye til Oslo for å se dans og har et bredt nettverk der. Vi feirer Dansens Dager, og ser forestillinger i bl.a. Den norske Opera og Ballett og Dansens Hus. Vi besøker noen av de ulike utdanningstilbudene i Oslo, som Spin Off, Høgskolen for Dansekunst, Norges Dansehøgskole og KHIO. Hvert år er det noen fra danselinjen som fortsetter på en av disse skolene.
Elever fra Danselinjen har deltatt på prosjektet «På tå hev» i regi av DNO&B.

 Egen utvikling – sammen med andre:

Vi har dans på timeplan hver dag. Vi har det gøy!

Her får du utviklet din kreativitet, viljestyrke og samarbeidsevne. Vi setter deg i sentrum!

For at dette skal blir et viktig og nyttig år, må du være klar for å involvere deg, å delta på det som skjer. Elever har sagt at et år på danselinjen styrker selvtilliten og selvinnsikten, i tillegg til at de har fått venner for livet.

Forestillinger:

På danselinjen lager vi mange forestillinger hvert år. Danselinjen har en stor hovedforestilling/linjekveld i blackbox, med koreografier av gjestepedagoger, linjens lærere, og elever. Vi har hatt samarbeide med Film, Musikal, Band og Hiphop. Da har vi laget dansefilm, musikkvideoer og show.

Her kan du lese litt mer utdypende om de ulike fagene:    Dans – om linjas ulike fag

Dette er oss

På danselinjen har alle lærere lang erfaring og utdannelse innenfor dans. De har jobbet profesjonelt som dansere og pedagoger, og har et bredt nettverk i inn og utland. Skolen har eget dansestudio og gymsal til den daglige treningen med speil, barrer, lydanlegg og sviktende gulv som forhindrer belastningsskader. Vi har i tillegg et stort kostymelager til bruk ved forestillinger og andre arrangement. Skolen har en Blackbox som er topp moderne med lys og lyd. Bare ta kontakt dersom du har spørsmål: janne.foss@follo.fhs.no

Søk på Danselinjen her!

andre linjer

Bildegalleri – Dans

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no
  X