Film

MANUS, REGI & FILMTEKNIKK

Film er kanskje den mest effektive måten å fortelle en historie på. Her på Filmlinjen lærer du praktisk og inngående om de viktigste prosessene i filmskaping. I løpet av skoleåret får du praktisk hjelp av profesjonelle filmarbeidere til å lage din film – ikke bare snakke om det. Som elev blir du en del av et crew som skaper ekte live action fiksjonsfilm, animasjon, musikkfilm og reklamefilm sammen! I løpet av et år hos oss får alle elevene prøve seg foran, rundt og bak kameraet.Film Follo folkehøgskole

Variert timeplan

Vi har ca 18 timer i uka på linja der vi gir deg verktøyene du trenger for å kunne uttrykke deg med film. Du får jobbe med helt nytt tapeløst utstyr. I tillegg til fagtilbudet, får du også mulighet til å lage små dokumentarer, flerkameraproduksjoner og web-filmer. Dessuten får du sett masse film med andre som deler din interesse for film.

Filmhuset

Rett foran skolen ligger Filmhuset der vi har våre lokaler: klasserom med godt lydanlegg, HD-projektor og sofaer som bidrar til gode filmopplevelser. I tillegg er det fem klipperom med programvaren Apple Final cut pro 7. Et av rommene har opplegg for lydetterarbeid. Alle rom er tilgjengelige for deg også utenfor linjetiden. Se oversikt over Utstyr filmlinja sept2014

Studietur

Filmlinjen reiser på studietur til et utenlandsk filmmiljø, og du vil få oppleve en stor filmproduksjon på nært hold. Du får også være med på en større filmfestival. De siste årene har vi reist til Berlin, Florida, Miami og Marokko. Både faglig og sosialt har disse turene vært spennende. Vær med og velg reisemål for neste år! I tillegg benytter vi oss av det store utvalget av kulturopplevelser i Akershus og Oslo.

Litt mer om det faglige innholdet på linja:

Musikkvideo

I løpet av skoleåret på Follo folkehøgskole lager vi musikkvideo for en artist eller kanskje den første videoen for et nyetablert band. I dette arbeidet jobber vi inngående med bildebruk, visuelt uttrykk, klippeteknikker og regi av artistene/karakterene. Vi vil for eksempel bruke forskjellige frame rates for å forandre på det ferdige uttrykket, lære grunnleggende effekter osv. For å bli bevisste på stil, form og effektbruk ser vi en del referanse-videoer/filmer, noe vi også gjør under andre prosjekter. Arbeidet med musikkvideoen gir deg god praktisk læring – her får du mye tid med kamera og klippeutstyr. Du får prøvd deg både som fotograf, klipper og regissør!

Manus

Vi får besøk av en manusforfatter som skal lære deg om karakteroppbygning, plott og historiens start, midte og avslutning. Du vil bli kjent med manusskriving slik at du lærer deg prosessen fra idé til ferdig manus. Kanskje sitter du på et godt plott eller bare en spennende karakterfigur. På Follo Folkehøgskole får du sjansen til å lage film av det.

Fotoseminar

Foto er seerens øye inn i filmen, og fotografen er på mange måter den som forteller. Filmfotograf Magnus Flåto kommer for å jobbe inngående med bruk av moderne tapeløse kameraer. Her vil du lære om hvitbalanse, fokusskifte, innlasting av materiale og hvordan utstyret brukes og håndteres.

Videre lager vi detaljerte planer og fotoprøver i ulike fototeknikker og formater for å se hvordan handlingen kan fortelles på forskjellige måter. Målet er at du selv skal få en forståelse av valgmulighetene du har bak kamera, for så å teste det ut i praksis når vi lager film.

Regiseminar

Hos oss vil du også lære grunnleggende om regi. Vi skal ha om regi-konsept, finne din sjanger og hvilke uttrykk som passer til hvilke typer filmer. I tillegg til tekst og rytme, kommer du også til å lære hvordan du skal jobbe med skuespillere og andre i crewet. Vi ser på de viktige komponentene i gode filmer og lærer hvordan vi kan bruke de i våre prosjekter. I disse timene ser vi de mest interessante filmene fra filmhistorien, men jobber også her mest praktisk.

Klippeseminar

En profesjonell etterarbeider kommer for å holde seminar om Final Cut Pro som er vår redigeringsplattform. Du vil lære om de ulike tekniske mulighetene i klippeprosessen og om hvordan redigeringen er med på å foredle filmens særegenhet. For de som har litt redigeringserfaring fra før vil dette være en enestående mulighet til å lære nye snarveier, teknikker, litt fargekorrigering og enkelte effekter.

Lyssetting / Lyd

Lyd og lys er en viktig del av de ferdige filmene våre, og vi skal jobbe med disse to fagene hver for seg. Du får jobbe med profesjonelt utstyr og lærer det grunnleggende i trepunkts lyssetting, boom og mygg-bruk. Du vil få muligheten til å fordype deg i lyd eller lys hvis du ønsker det.

Produksjonsledelse

Du vil møte og lære i praksis noe om oppgavene til en produksjonsleder, innspillingsleder og produsent. Dette er ett av feltene innenfor TV- og filmproduksjon hvor praksis og erfaring kan gi deg jobb og gode studieplasser.

Skuespillerteknikk

Vi bruker prinsippene i Stanislavskis skuespillerteknikk aktivt i trening av våre regissører og som grunnlag for fortellerteknikk og castingprosesser. Alle elevene får sjansen til å prøve seg foran kamera i løpet av året.

Kortfilm / fordypning

Vi legger mye av skoleårets arbeid i noen større kortfilmproduksjoner. Du vil få muligheten til å utvikle dine ferdigheter og kunnskaper innen manusskriving, produksjonsplanlegging, casting, regi, filmfoto, lyssetting, redigering, etterarbeid og som “produsent”. Her får du masse praktisk tid med tapeløst filmutstyr. Filmens nivå skal være så høyt at den kan sendes ut og vises på forskjellige filmfestivaler!

På disse prosjektene velger du selv hvilken plass du vil ha i crewet og hva du vil lære mer om. Du vil få profesjonell hjelp til å mestre oppgavene dine i filmene, men også frihet til å utforske utstyr og fortellingen, og prøve nye ting selv.

Sees vi?

Bli med oss neste skoleår. Vi krever ingen forkunnskaper av deg, men husk å ta med kreativiteten og engasjementet. Vi tror dette vil være et nyttig og spennende år uansett om du skal studere film videre eller gjøre helt andre ting.

Søk på Filmlinjen her!

andre linjer

Bildegalleri – Film

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

captcha
Skriv inn sikkerhetskoden her.

ADRESSE

Follo Folkehøgskole
Østbyveien 3, 1540 Vestby
Sentralbord:   +47 64 98 30 50
Søkertelefon: +47 64 98 30 67
Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
E-post: post@follo.fhs.no


NYHETSBREV