Film

Send Søknad

REGI, MANUS & FILMTEKNIKK

Film er den mest effektive måten å fortelle en historie på. Her på Filmlinjen lærer du teori gjennom praktisk arbeid og vi tar for oss hele spekteret fra idé til et sluttprodukt du skal være stolt av.

I løpet av skoleåret får du lage din film – ikke bare snakke om det. Som elev blir du en del av et crew, og i løpet av et år hos oss får alle elevene prøvd seg på de oppgavene som kreves for å lage gode kortfilmer, dokumentarer, musikkvideoer og den sjangeren du brenner for.

Variert timeplan.                                                                                                                                                             

Vi har ca. 18 timer i uka med linjeundervisning, men utstyret er til din disposisjon hver dag, hele skoleåret. Dessuten får du sett mye film både i og utenfor undervisning. Du får også tilbud om linjerelaterte valgfag. Det at vi ligger så sentralt på østlandet gjør at vi ofte får være med som statister på ulike prosjekt. Høsten 2020 var vi bryllupsgjester da Oscar-nominerte Morten Tyldum regisserte Telenorreklamen Bryllupet.

                      

Filmhuset

Filmhuset er vårt klasserom. I tillegg til projektor for visning og ulike utstyrsrom er det fire klipperom der Mac-maskinene har Adobe Premiere som hovedprogram. Vi har også et eget studio som bare brukes til lydetterarbeid. Alle rom er tilgjengelige for deg også utenfor linjetiden.

Studietur

Et av mange høydepunkt er studieturene. De to siste årene har vi valgt New York City som reisemål, der vi har laget filmer/musikkvideoer i en av verdens mest spennende byer. Både faglig og sosialt har disse turene vært viktige. 

På hjemmebane benytter vi oss selvsagt av det varierte utvalget av kulturopplevelser i Oslo og Viken.

Litt mer om det faglige innholdet på linja:

Musikkvideo/Animasjonskurs

I løpet av skoleåret på Follo folkehøgskole lager vi musikkvideo for en artist eller kanskje den første videoen for et nyetablert band. I dette arbeidet jobber vi med bildebruk, visuelt uttrykk, klippeteknikker og regi av artistene/karakterene. Vi eksperimenterer ofte med ulik hastighet for å forandre på det ferdige uttrykket, lære grunnleggende effekter osv. For å bli bevisste på stil, form og effektbruk ser vi en del referansefilmer, noe vi også gjør under andre prosjekter. Arbeidet med musikkvideo gir deg god praktisk læring – her får du mye tid med kamera og klippeutstyr. Vi har også en workshop med animasjon der man lærer grunnprinsippene og ender om med å ha laget en animert kortfilm.

Du får prøvd deg både som fotograf, klipper og regissør!

Manus

Du får lære om karakteroppbygging, plott og god historiefortelling. Du vil bli kjent med manusskriving slik at du lærer deg prosessen fra idé til ferdig manus og ikke minst hvordan man praktisk setter opp manuset til internasjonal standard. Kanskje sitter du på et godt plott eller en spennende karakterfigur? På Follo Folkehøgskole får du sjansen til å lage film av det.

Kamera

Fotografen er på mange måter den som forteller. Her får du lære om hvitbalanse, fokusskifte, innlasting av materiale, loggføring og hvordan utstyret brukes og håndteres. Vi tar for oss ulike kameraer og ikke minst hvordan linser påvirker bildet og uttrykket.

Skolen har også et eget mørkerom for analog fotografering. Du vil få en innføring i dette slik at du kan bruke analoge fotoapparat og mørkerommet når du måtte ønske.

Regi

Hos oss vil du også lære grunnleggende om regi, og svært mange har en oppfatning om hva det det vil si å være regissør. Vi skal ha om regi-konsept, finne din sjanger og hvilke uttrykk som passer til hvilke typer filmer. I tillegg til tekst og rytme, kommer du også til å lære hvordan du skal jobbe med skuespillere og andre i crewet. Vi har workshop med profesjonelle regissører og en forståelse for hvordan man kan finne egne teknikker til å utvikle prosjektene gjennom året.

Klipping

En profesjonell etterarbeider kommer for å holde seminar om Adobe After Effects. Du vil lære om de tekniske mulighetene i prosessen og om hvordan redigeringen er med på å foredle filmens særegenhet. For de som har litt redigeringserfaring fra før vil dette være en enestående mulighet til å lære nye snarveier, teknikker, fargekorrigering, greenscreen og effekter. For de som ikke har redigert tidligere, vil denne undervisningen foregå etter at du har lært det grunnleggende innen klipping. Alle elevene får hele Creative Cloud-pakken på egen maskin.

Lyssetting / Lyd

Lyd og lys er en ekstremt viktig del av det ferdige produktet, og vi skal jobbe med disse to fagene hver for seg. Du får jobbe med profesjonelt utstyr og lærer det grunnleggende i trepunkts lyssetting, men ikke minst skal du få noen lærerike opplevelser i hvordan man kan jobbe kreativt med lys. Når vi filmer og tar opp lyd bruker vi mygg eller boom. Du vil få muligheten til å fordype deg i lyd eller lys hvis du ønsker det.

Skuespillerteknikk

Vi ser på ulike metoder for hvordan skuespillere jobber og i undervisning, sammen med profesjonelle regissører, får vi noen nøkler og prinsipper innen skuespillerteknikk. Du får også en innføring i hvordan casting foregår. Alle elevene får sjansen til å prøve seg foran kamera i løpet av året, om det er ønskelig.

 

Kortfilm / fordypning

Mye av skoleårets arbeid kortfilmproduksjoner. Du vil få muligheten til å utvikle dine ferdigheter og kunnskaper innen manusskriving, produksjonsplanlegging, casting, regi, foto, lyssetting, redigering og etterarbeid. Ambisjonen er at filmens nivå skal være så høyt at den kan sendes ut og vises på forskjellige filmfestivaler! 

Velkommen til et variert og solid år!

Vi krever ingen forkunnskaper av deg, men husk å ta med kreativiteten og engasjementet. Kan du endel fra før så skal vi nok få utfordret deg til å bli enda bedre.
Dette vil være et nyttig og spennende år uansett om du skal studere film videre eller ikke.

Velkommen til Follo Folkehøgskole!

Søk på Filmlinjen her!

andre linjer

Bildegalleri – Film

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no
  X