Hiphop

Send Søknad

STREET DANCE – LET’S GROOVE

Breaking, House, Popping, Locking, Waacking, Vogueing, Hiphop-dans, Grafitti, DJ’ing, MC’ing, Jams, Events, Battles, og historie.

Se våre video: Battle arrangert på skolen.

Virker dette spennende?

Drømmer du om:

 • Å danse hiphop et helt år.
 • Å utvikle ditt dansetalent.
 • Å lære mer om hiphop-kulturen og street-dansestiler.
 • Å få et innblikk i det spennende livet som danser, pedagog og koreograf.
 • Å bli veiledet av de dyktigste pedagogene og koreografene.
 • Å være en del av et pulserende og voksende miljø.

Da er et år på Hiphop-linjen ved Follo folkehøgskole noe for deg!
Hihop - Follo folkehøgskole

Innføring og grunnleggende teknikk

Vi har ca 18 timer dans pr uke på Hiphop-linja. Vi gir deg innføring og den grunnleggende teknikken innenfor de ulike stilartene Hiphop, Breaking, Popping, Locking, Waacking, Vogue m.m. Vi ønsker å gi deg en bred forståelse for alle de ulike retningene og variasjonene som har utviklet seg innenfor hiphop.

« Hip means to know
It’s a form of intelligence
To be hip is to be up-date and relevant
Hop is a form of movement
You can’t just observe a hop
You got to hop up and do it
Hip and Hop is more than music
Hip is the knowledge
Hop is the movement
Hip and Hop is intelligent movement»

– KRS-One på Hip-Hop lives (2007)

Danseglede!

På Hiphop linja legger vi vekt på energi, engasjement, tempo og humor. Vi er sikre på at du får et morsomt år der vi jobber hardt og systematisk i felleskap samtidig med at du har muligheten til å fordype deg innenfor dine temaer og får en sterk individuell danseteknisk base. Vi krever ingen forkunnskaper av deg – bare en interesse og et engasjement for hiphop!

 

Variasjon og bredde

Du vil også kunne få et innblikk i fag som samtidsdans, jazz, salsa og afrikansk dans – dette kommer an på hvilke gjestelærere vi får på besøk  Og selvfølgelig skal vi inn i hiphopens historie, dens opprinnelse, hvordan den har påvirket livsstil, dans, kunst, musikk og hvilke utøvere og miljøer som har vært sentrale i utviklingen.

Opp på scenen!

Vi kommer til å vise fram hva vi jobber med. Derfor legger vi også vekt på å gi deg erfaring i koreografi. Noe lager vi i fellesskap, noe utvikles av pedagogene og noe skaper du! Vi vil delta på en rekke produksjoner og forestillinger både på skolen og andre steder. Noe gjør vi sammen med andre linjer som Dans, Musikal, Band og Film og noen prosjekter har vi på egen hånd der freestyling, battles og felles koreografier blir viktige elementer. På scenen ønsker vi å få frem ditt unike potensiale og dansetalent!

Reiser og inspirasjon

Vi må inspireres! Derfor reiser vi på tur en eller to ganger i året. Tidligere har vi reist til New York / Barcelona / Paris og andre spennende destinasjoner. Der besøker vi ulike miljøer, ser forestillinger, deltar på workshops og utforsker byene. Fra skolen er det bare 30 minutter med tog til Oslo. Det betyr at vi kan benytte oss av hele hovedstadens kulturliv. I Oslo vil vi også besøke de ledende urbane utdanningsinstitusjonene, delta på workshops, jams og få et innblikk i utdanningsmuligheter. Dette gir oss også bransjekunnskap innenfor dans og hiphop og hvilket arbeidsmarked som finnes. Reisene er inkludert i skolepengene.

Follobattle

To ganger i året inviterer skolen til Follobattle. Dette er ett av årets store happenings der vi arrangerer hele eventet og du får mulighet til å delta hvis du vil. 

Dette er oss

Undervisningen foregår i skolens gymsal med proft DJ-utstyr. Forestillinger har vi også i Blackbox der alle rammer inkludert lyd og lys er optimale. 

Faste lærere på linjen er Monica og Niako.

Høres dette spennende ut? Vil du bli inspirert av et engasjert faglig og sosialt miljø?

Hiphop-linjen gir deg en kickstart inn i kulturen og en spennende dansefremtid!

Søk på Hiphoplinjen her!

andre linjer

Bildegalleri – Hiphop

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no
  X