Personlig trener

Send Søknad

PT-linja – Utøver og trener

Personlig Trener er et yrke i tiden. Å være trener er både spennende og givende, det å få være med på andres utvikling er verdifullt. Skal du bli instruktør hører det med å trene flere forskjellige treningsformer selv. På Follos PT-linje underviser vi i styrketrening, kick boksing, yoga, pilates og og massasje. Du får kunnskap om kosthold og hvordan man blir en god og trygg instruktør.

Egentrening, selvinnsikt og veiledning av andre

På PT-linja får du trent mye forskjellig. Du vil møte former for trening du ikke har prøvd før og får en ny selvinnsikt og kroppsbeherskelse i løpet av året. Det å utfordre seg selv til å prøve nye ting er positivt for å lære mye, samtidig som man får erfaring. Er man inspirert for å trene selv blir du en motivator for andre og du får tillit til å veilede.

Vi øver på rollen som PT og massør og bruker medelever som forsøkskaniner fra klassen og på skolen. Treningsøktene vil være både i gruppe og en til en som Personlig Trener.

Les mer om linjeleder Hanne Koren Bignell.

 

Studietur og inspirasjon

Vi har tidligere reist til Bali på studietur, men nå ønsker vi å være en del av “det grønne skiftet” og vil legge studiereisen i Europa hvor vi kan erstatte flyreiser med tog. Du vil selv være med å påvirke reisemål for din linje etter at skoleåret har begynt.

Vi bruker selvfølgelig nærområdet i Vestby, og vår nærhet til Oslo gjør at vi besøker ulike typer treningsstudio for inspirasjon.  

Stikkord for linja

 • Styrketrening
 • Kickboksing
 • Pilates
 • Yoga
 • Kondisjon
 • Samarbeid
 • Øving til instruktør og PT
 • Massasje
 • Smidighet
 • Kroppskontroll
 • Anatomi
 • Ernæring

Mange veier videre

Vi krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert for faget! Det du lærer hos oss kan du ta med deg videre i en lang rekke utdannelser som handler om kropp, helse, ernæring, idrett, veiledning og undervisning. Kjennskap til din egen kropp, om ernæring og treningsvaner er nyttig uansett om dette handler om ditt framtidige yrke eller fritid. Dette året vil bl.a. gi en av de bredeste innføringene i Pilatesmetoden i Norge.
I samarbeid med Norges Idrettsakademi har du som elev ved Follo folkehøgskoles PT-linje anledning til å ta et tilleggskurs for å ta Personlig Trener eksamen. Dette gjør deg til sertifisert personlig trener gjennom Europe Active & Europe Register of Exercise Professionals og du kan dermed søke jobb som PT. Kurset holdes direkte etter endt skoleår og det er frivillig. Dette innebærer en ekstra kostnad til NIAK for kurset og det må også påregnes en ekstra kostnad til skolen for kost og losji.

Lokaler

Skolen har et eget Pilatesstudio med alle hovedapparater, rom for yoga og massasje. Vi har et rom for vekttrening og gode utearealer. Hovedsakelig foregår vekttreningen og kickboksingen på MUDO treningssenter i Vestby   

Pilatesmetoden

Pilates er en grunnleggende treningsform som brukes helt fra rehabiliterende øvelser, til å holde seg i form og til akrobatikk. Grunnleggeren av metoden, Joseph H. Pilates, kalte selv metoden for «Contrology». Mest kjent om Pilates er at det er trening i grupper liggende på matte. Ukjent for mange er det at metoden også består av øvelser på spesialapparater, originalt designet av Joseph Pilates selv.  Apparatene bruker stålfjærer som motstand og har navn som The Reformer, The Cadillac, Wunda chair, High chair, Barrels og Pedi-pull. Hensikten med fjærene er å trigge kroppens stabiliseringsmuskler til å jobbe. Du utfører øvelsene i metoden etter 6 hovedprinsipper som gir selv den «enkleste» øvelse stor effekt. Du lærer oppbygningen av hver øvelse til de forskjellige apparatene. Du lærer å sette sammen øvelser fra de forskjellige apparatene til en time og hvilke øvelser som er viktige for deg. Du vil få kunnskap om hvordan du bygger opp timer for andre. Du lærer også om grunnleggeren av metoden: Joseph H. Pilates, hvordan metoden ble utviklet og hvordan den brukes i dag. Det er mange forskjellige Pilatesretninger, du lærer Klassisk Pilates.

Massasje

Du lærer grunnleggende teknikk etter klassisk massasje. Du lærer hva massasje gjør for kroppen, når det bør brukes og i hvilke tilfeller du ikke kan massere. Klassisk massasje er utformet for å stimulere blodsirkulasjonen, styrke musklene og etablere en bedre balanse mellom muskler og skjelett. Massasje utøves ved rytmisk knaing og strekking av muskler. Massasjen virker på hele kroppen og føles vidunderlig godt!

Yoga

Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet. Du lærer hovedsakelig den fysiske delen av yogaen og får smake på litt av meditasjonen og ideologien i Yoga.

Kickboksing

Kickboksing har vi på timeplanen gjennom et smarbeid med MUDO treningssenter. Hos MUDO har vi vår styrketrening og anledning til å være med på alle saltimer med kampsport eller DDP yoga. Mulighet for gradering i Kickboksing for de som vil.

Anatomi, fysiologi, treningslære og kosthold

Når du jobber med kroppen er det viktig å vite hvordan den er satt sammen og hvordan den fungerer for å kunne bruke den optimalt og for å ta best mulig vare på den. Så litt teori er derfor viktig å kunne. Treningslære gir kunnskap om hvordan kroppen er bygd opp og fungerer, hvordan kosthold og livsstil spiller inn på vår funksjonsevne. Hva bør vi spise og drikke, hva er viktig i forhold til trening? Hvilken mat gir deg den næringen du ønsker og behøver? Vi tar for oss betydningen av god treningsplanlegging med tanke på å utvikle ferdigheter i treningsmetoder og helsefremmende aktivitet.

Instruktørrollen og massørrollen

Du lærer om rollen som instruktør og massør.  Hva skal til for å bli en dyktig instruktør/massør? Hvordan underviser man? Hvordan er det å instruere en-til-en kontra en større gruppe? Hva er dine oppgaver som instruktør? Hvordan opptrer en som en god massør? Hva må en ta hensyn til? Hvem er du som behandler? Etiske og hygieniske retningslinjer å forholde seg til i begge rollene. Her får du praktisere først på medelever på linja og siden på medelever på skolen.

Søk på PT-linjen her!

andre linjer

Bildegalleri – Personlig trener

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no
  X