Vokal

Send Søknad

Gi stemmen din en sjanse

Atten timer i uken er satt av til å utvikle stemmen, innstudere repertoar og utvikle ulike sangprosjekter. Vi deltar i en rekke konserter og prosjekter både på skolen og utenfor skolen og du får prøve deg innenfor forskjellige stilarter. 
Vi vil gi deg et år der du får stå mye på scenen, sunget alene og sammen med andre, lære besifringsspill på piano, musikkproduksjon og prøve deg i studio. Et år der din utvikling som sanger og musiker får fullt fokus!

Stemmen er personlig – å utvikle stemmen er å utvikle seg selv. Året er en personlig reise og samtidig en felles reise der vi inspirerer hverandre, deler kompetanse og utfordrer hverandre til å ta ut det beste i oss.

 

Det finnes et mangfold av retninger innenfor sang og gjennom året er vi innom ulike sjangre og vokale uttrykk – pop, kveding, klassisk og jazz – vi er nysgjerrig på alt og ønsker å kunne vise litt av bredden som finnes innen fagfeltet. Uansett om du utdanner deg videre innenfor sang eller bare vil ha stemmen som en hobby, vil kunnskap om uttrykk, stemmebruk og samhandling med andre være nyttig erfaring å ha med seg i livet.

Vokal Follo folkehøgskole

Slik jobber vi

Vårt daglige sangverksted er klassen. Her synger vi sammen, unisont og flerstemt, lytter og lærer av hverandre. Vi jobber med oppvarming, pust, diksjon og alt som hører med. Du får jevnlig individuell oppfølging av sangpedagog for å sette fokus på din stemme og din utvikling. Vi jobber også med notelære og bi-instrument som piano eller gitar. Vis a vis vokalrommet ligger skolens lydstudio. I løpet av året får alle spille inn en egen låt og vi gjør også opptak av klassens felles repertoar.  Klassen synger også mye sammen som et kor eller vokalgruppe. Vi fokuserer på samspill, harmonisk forståelse, samklang og sangglede.

Stå på scenen!

For å trives på scenen er det viktig å få øve seg på å stå der. På Follo er det å stå på scenen en del av hverdagen, enten det er å fremføre noe for klassen, for hele skolen eller andre arenaer. Vokallinja har en rekke opptredener i løpet av et år, på aldershjem, på skolen og i samarbeidsprosjekter i regionale kulturhus og kirker. Vi ønsker å løfte deg fram som utøver og gi deg erfaring og kunnskap om det å opptre, der du selv bidrar som solist eller i ensembler.

Konserter, forestillinger og turer

Follo folkehøgskole ligger kun en liten togtur fra Oslo og Moss. Gjennom året besøker vi en rekke konserter og forestillinger. Vi velger ut artister og musikere som inspirerer og som gir oss ny input. Vi søker å nå en bredde i de kulturtilbudene vi besøker; opera, jazz, pop og musikal. I løpet av året reiser vi på en lengre tur sammen. Vokallinja har i flere år hatt et fokus på internasjonalt arbeid gjennom fadderbarn ved barnehjem på Sri Lanka og i Thailand. I flere år har linjeturen blitt lagt til Sri Lanka. Nå er tiden moden for å tenke nytt om studietur og det blir opp til klassen å bestemme hvor studieturen for 2021/2022 skal gå.

Chokchai og elevene på Vokal

Dette er oss

Lærerne på vokallinja har lang erfaring og utdannelse innenfor sangfaget. Mye av undervisningen foregår i vokalrommet som er spesialbygd for sang, med mye luft, lys og klang. Det er svært godt å synge der! Rommet har også eget sanganlegg og piano.

Bli med på et spennende, inspirerende og utfordrende år!

Du kan søke om skoleplass her!

andre linjer

Bildegalleri – Vokal

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no
  X