Valgfag

Vi har hatt mange spennende valgfag på Follo de siste årene. Hvilke fag vi har endres fra semester til semester ut fra elevenes behov. Du må ha minimum to timer valgfag i uken. Ut over det kan du velge så mange du har plass til på timeplanen.

Våre valgfag våren 2020:

Podcast Lærer: Aleksander Raftevold
Her skal vi stupe inn i det nye, store universet av podcaster. Dere skal danne dere grupper (fordel om dere vet hvem dere jobber med før vi begynner!), og skal videre utvikle et konsept som dere skal spille inn og gi ut!

– Les vårt blogginnlegg om Aleksander – tidligere elev ved Vokallinja ved Follo folkehøgskole.

Aleks Grey - Profile 4

Låtskriving og Produksjon Lærer: Aleksander Raftevold
I låtskriving er målet at du skal få i gang din indre låtskriver. Vi skal se på ulike skriveøvelser, måter å tenke på, verktøy man kan bruke og mye mer for å få i gang prosessen. Det blir mye tid til å skrive, og alltid rom for feedback! 

Bodyblast –  Lærer: Janne Foss
Generell trening av hele kroppen.
Fokus på styrketrening og konsentrasjon.
Avspenning på slutten. Passer for alle!

Teater Lærer: Preben Moseid
Undervisning i drama og teaterarbeid. Innholdet tilpasses gruppa, og vi tar utgangspunkt i deltagernes ønsker og fagbakgrunn. Dette er et lavterskeltilbud der vi ikke skal ta oss selv så høytidelig! Det blir lek, impro og moro.

SamtidsJazz – dans Lærer: Janne Foss
Danseklasse med teknisk oppvarming og fokus på å danse. Det er fint med noe forkunnskap.

Ballett, nybegynner Lærer: Hanne Koren Bignell
Undervisning i klassisk ballett for nybegynnere.

Årbok Lærer: Karina Thonander
I dette valgfaget er du med og utformer skoleårets årbok. Denne boka lages hvert år og omhandler store og små hendelser i løpet av skoleåret, samt beskrivelser av elevene.

Årbok

Altmuligmedmonica Lærer: Monica Johnsen
Her gjør vi litt av alt mulig sammen. Ting som er kjekt å kunne og moro å kunne. Noen av aktivitetene har vi i 3 uker før vi bytter, mens andre aktiviteter leker vi oss med kun en gang.
Eksempler: Strikking, eldresenter, julekortlaging, boklesing foran peisen, selvutvikling, såpelaging, kroppsmaling. Her er det også lov å komme med forslag! 

Yoga Lærer: Anne Karina Knudsen
Yogaklasse med åpent nivå. Passer for alle.

Walk & Talk Lærer: Christian Killengreen
Vi går turer i nærområdet, med åpent hjerte!

Solosang Lærer: Preben Moseid og Liv-Ellen Kahrs
Du får ca 20 min solosang med lærer pr uke – tidspunkter avtales med hver enkelt elev. Du må også øve på egenhånd utenom!

Verksted Lærer: Svein Grønli
Liker du å forme er keramikk noe for deg. Her kan du lære deg å dreie og jobbe med relieff også. Treavdelingen har mange maskiner du kan lære å bruke. Du kan f.eks. arbeide med treskjæring eller lage din egen kniv. På dreiebenkene lages fine lamper og boller. Det er mulighet til å tegne og male på egenhånd hvis du ønsker det. Det viktigste med valgfaget verksted er at du har to timer som du liker, og kanskje lager du en liten gave til en venn.

Odin og Askild følger med på sine elever

Musikkvideo – Live Lærer: Liv-Ellen Kahrs
Musikkvideo: Live” er et konsept der vi iscenesetter bilder til popmusikk og ønskede låter. Vi jobber frem historier å fortelle som enten ligger i musikken eller står i kontrast og lager sceniske versjoner der elevene bruker hverandre, basert på teater, danseteater, koreografi. Dette har ikke noe med sang og film å gjøre. Kun å være menneske på scenen i symbiose med avspilt musikk, lys og rom og medspillere.

Grow Lærer: Monica Johnsen
På dette valgfaget jobber vi i gruppe med coaching teknikker. Vi legger hovedvekt på mestringstro, selvfølelse og selvtillit. Coaching er handlingsfokusert og du vil få små oppgaver å jobbe med på egenhånd fra uke til uke slik at du har mulighet til å jobbe aktivt mot de målene du setter deg for semesteret. Du vil få mulighet til å bli bedre kjent med deg selv og veiledning på reisen.

Valgfag fra tidligere år:

I 2019, vår- og høstsemester, hadde vi i tillegg disse valgfagene:

Sjakk
Piano
Morgendisco
Morgentrim
Calisthenics
Teater og sang
Internasjonal kokebok
Brettspill
Aerobic
Tekstil
Notelære

 

 

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

Ditt / dine spørsmål

Ditt navn?

Vi kan nå deg på?

ADRESSE

Follo Folkehøgskole
Østbyveien 3, 1540 Vestby
Sentralbord:   +47 64 98 30 50
Søkertelefon: +47 64 98 30 67
Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
E-post: follofhs@viken.no
X