BRUKERNAVN: @lice_359

Musikal og Band på Follo Folkehøgskole har nå gjennomført fem visninger av forestillingen “Brukernavn: @lice_359”.

Forestillingen Brukernavn: @live_359 handler om å skulle finne ut av hvem man er, hvor man hører til og alle de forskjellige sidene ved oss selv.

Hvordan ble forestillingen til?

Musikalklassen startet dette prosjektet med å prate om identitetskonstruksjon på sosiale medier og “generasjon prestasjon”. At vi bruker ulike sider av oss selv i ulike situasjoner, at “likes” kan bli et avhengighetsdannende dop og at falsk bekreftelse kan gjøre det vanskeligere å finne ut av hvem man er og hva man står for. 

Vi har ønsket å fortelle en historie om å bruke flere versjoner av oss selv, hvor vanskelig det kan være når sosiale medier blir et utstillingsvindu for den beste versjonen av oss selv og om generasjon prestasjon som ikke har nok tid til å bli best på alt.

Alice i Eventyrland

Musikal- og Bandlinjen fortalte dette gjennom den kjente historien om Alice i Eventyrland. Eventyrlandet var flyttet til et slags cyberland der Instagram, facebook, blogger og snapchat var en verden for gåter, forvirring, forelskelse og spill. Alice måtte finne sin vei gjennom dette, finne sitt riktige passord og brukernavn. Stykket ble en forkortet og bearbeidet tekst av tre ulike manus som ble redigert slik at det passet til det vi ønsket å fortelle. Vi hadde hadde også et ønske om at forestillingen ikke skulle var mer enn en en time. 

Samarbeid med Bandlinjen og gjestemusiker fra Norges Musikkhøgskole

I bandet har vi fire gutter fra band (Jonas, Vegard, Ask, Alan) på trommer, gitar, gitar og bass. Øyvind Denstad som er linjeleder på band var musikalsk ansvarlig og spilte selv el-piano og synth. Og vi hadde en gjestemusiker fra Norges Musikkhøgskole; Iver Bunkholt på cello!

Vi brukte sanger fra musikalene Wicked, Lion King og Sound of Music, og poplåter som True Colors og Zombie. 

På scenen sto elevene fra Musikallinjen: Magnhild, Susanne, Frida, Mina Marie, Vilde, Åsne, Hanna, Nikoline, Carl Herman og Julian.