Gabriel – et helstøpt teatermenneske

Men det har ikke alltid vært slik. Det var på teaterlinja på videregående skole at opplevelsen på scenen tok han fullstendig.

Gabriel«Responsen fra publikum og det å være intenst tilstede i øyeblikket er fascinerende. Jeg hadde ikke vært den jeg er i dag uten teateret. Jeg har lært så utrolig mye – evnen til å snakke, formulere og til å være sammen med andre. Det er en slags romantisk drøm jeg har, denne settingen med en scene og et publikum. Å kunne være så tett sammen om en opplevelse – å kunne skape øyeblikket så godt og intenst at du kommer nærmere publikum enn det du gjør med dine venner. En slik drøm motiverer meg.»

Etter tøffe opptaksprøver har Gabriel blitt tatt opp på NBX teaterskole ved Nordic Black Theatre. NBX er et utviklingsprosjekt for flerkulturelle skuespillere og kunstnere. Gabriel har bodd i en rekke land og har familie i absolutt hele verden.

«Jeg er utrolig heldig som får være med på dette. Studiet er to-årig og jeg får til og med stipend slik at jeg kan gå fullt og helt inn for dette. Allerede nå utfordres jeg på tekster og visninger slik at regissøren kan planlegge høsten ut fra de nye studentenes muligheter. Lærerne er imponerende og jeg har veldig sans for det høye tempoet. De utfordrer og bringer deg ut av komfortsonen hele tiden. Det er dette jeg vil holde på med. Det er dette som blir livet mitt framover – å gå fullt og helt inn for teaterfaget – ikke for å bli en berømt skuespiller, men å kunne beherske det teaterfaglige – skape de magiske møtene med publikum. Å jobbe sammen som et ensemble er en fantasisk arbeidsform, det å utfordre seg selv, kjenne at pulsen slår og å presse seg til å prestere. Det er en slik kreativ hverdag jeg ønsker meg!»

I september starter skolen for alvor. Vi ønsker deg lykke til, Gabriel!