HIGHASAKITE-musiker besøkte Band!

Highasakite er en av Norges aller mest populære band. Albumet Silent Treatment er det albumet som har ligget lengst på VG-lista: 102 uker! Forrige turné varte i 20 måneder rundt om i hele verden. Om ikke lenge slipper gruppa snart et nytt album, – og ny verdensturné venter. Bandet har også vunnet Spellemannsprisen.  Stor stas var derfor å få besøk av selveste Kristoffer Lo, – som spiller gitar, perkusjon og flugabone i bandet. Framover vil han også i tillegg være keyboardist.

Kristoffer fortalte om sin musikalske bakgrunn fra musikk-korps, musikklinje på videregående, folkehøgskole og jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Og ikke minst som gitarist i flere metal- og rockeband. Denne bakgrunnen gjør det naturlig for ham å være en musiker som ikke er opptatt av å holde på skillelinjene mellom sjangre, men heller være en musiker som er på jakt etter selve uttrykket i musikken. Suksessen i Highasakite har gjort det mulig for ham å leve av musikken, og mulighet til å holde på med spennende sideprosjekt som han også har fått stor anerkjennelse for. Bl.a. Yodok og solo-utgivelser (den nyeste ”The Black Meat”).

Vi fikk også høre om det langsiktige arbeidet som lå bak suksessen til Highasakite, om organiseringen av turnéene, fordelingen av rettighetene til låtene og om utfordringene ved å spille i et band med så dyktige musikere. Og vi fikk høre mye musikk, – bl.a av bandet Pelbo og fra albumet Savages med Trondheim Jazzorkester.

Tusen takk, Kristoffer, for et inspirerende møte med en topp og hot musiker!