Hvordan er det å være elev ved Follo Folkehøgskole?

Hos oss på Follo folkehøgskole tilrettelegger vi for at våre elever skal få et helt år til å kunne dyrke sine interesser. Du er velkommen til oss enten du drømmer om å jobbe med store produksjoner bak kamera eller på scenen, eller bare ønsker å utforske en av dine lidenskaper. Vi samlet elevene Alexander fra Film, Magne fra Band og Jessica fra Hiphop for en liten prat om deres erfaring på Follo Folkehøgskole.

Alexander, 24 år fra Trondheim – Film
Alexander er fra Trondheim og har tidligere vært i militæret i Nord-Norge. Han ønsket seg bort fra Trondheim, og bestemte seg derfor for å søke etter en folkehøgskole med filmlinje i den andre delen av Norge. Kombinert med flotte fasiliteter og topp moderne filmutstyr, endte valget på filmlinjen på Follo folkehøgskole.

 

Magne, 19 år fra Trondheim – Band
Magne er også fra Trondheim, og har hatt en stor interesse for gitaren. Han fant frem til Follo folkehøgskole etter å ha søkt etter ulike band-linjer på folkehogskolene.no. Navnet Follo kjente han igjen etter at Follo Fotballklubb slo ut Rosenborg i kvalifiseringen til cupfinalen i 2010.

 

Jessica, 19 år fra Moss – Hiphop
Jessica hadde noe erfaring med Hiphop før hun startet på Follo, men hun ønsket å benytte et år på dans for å utfordre og utvikle seg selv enda mer. Hun ble tipset om skolen av venner som er tidligere hadde vært elever ved skolen. På hiphop-linjen har hun fått utfordre seg og fått opplæring av flere dyktige gjestelærere fra hiphop-miljøet i Oslo.

SAMMEN BLIR VI DYKTIGE

I løpet av året tilrettelegger vi for at elevene skal få faglig tyngde innenfor sine interesser, både praktisk og teoretisk. Alle elever har forskjellig utgangspunkt når de begynner. Noen har spilt instrumenter, mens andre har holdt på med dans, teater, sang eller filmproduksjon. Noen i årevis, mens andre har ingen erfaring før de starter hos oss.

Alexander fra film-linjen kan fortelle at under halvparten av elevene på film-linjen hadde erfaring med film fra før. «Det gjorde ingenting. Vi lærer alle noe av hverandre og hjelper hverandre til å bli bedre, og ikke minst lærer vi masse av lærerne».

Magne fra band-linjen er enig. «Ingen på band-linjen var helt komplette nybegynnere når de startet. Alle kunne det grunnleggende, men så har vi lært mer av hverandre og utviklet oss blant annet takket være vår dyktige gitarlærer. Her har vi koblet teori og praktisk læring, med en-til-en undervisning med lærer. Det har vært skikkelig artig».

Jessica forteller at hun følte seg litt som en nybegynner, men at det ikke gjorde noe. «Alle bidrar til at jeg kan lære mer, både lærere og klassekamerater». Alle linjene får også sceneerfaring ved å vise seg frem og opptre med ulike forestillinger og konserter ila året.

STUDIETURER OVER HELE VERDEN

Elevene legger ikke skjul på at et av høydepunktene i løpet av året er de ulike studieturene. På studieturene er hensikten at alle elevene skal få dypere innsikt og erfaring i sine fag, samtidig som de skal få oppleve en helt unik reise sammen.
I år har vi blant annet tatt med oss elever til Sri Lanka, København, New York, London, Barcelona, Berlin og Bali.

Her kan du lese om vokal sin studietur til Thailand og Sri Lanka eller band sin tur til New York.

 

FOLKEHØGSKOLE PASSER FOR ALLE

Det er aldri for sent å utforske sine interesser på folkehøgskole. Majoriteten av våre elever begynner rett etter videregående, men hvert år har vi også elever i tyveårene. En gjenganger for noen av våre eldre søkere er at de mangler den lille «edgen» som gjør at de kommer seg videre inn på høyere utdanning innen sitt ønske. Alexander forteller at man godt kan være litt eldre enn 19 når man går på folkehøgskole.

«Vi har ulike interesser og alle har noe å bidra med. Man lærer mye om seg selv og faget sitt, i tillegg til å bli kjent med nye folk – uansett bakgrunn. Jeg har kommet inn på Noroff i Oslo, og jeg tror ikke jeg hadde fått plass der hvis det ikke hadde vært for kunnskapen jeg har fått ved Follo Folkehøgskole».

Vi ønsker våre elever lykke til videre etter et fantastisk år sammen med oss. Ønsker du å bruke et år på dine interesser? Søk hos oss i dag da vel!