Jonas på Band

Jonas er elev på bandlinja. Han er 23 år og fra Sokndal, ei lita bygd på vestlandet. Jonas har drevet en del med musikk før i forskjellige band og gått musikkskole. Han ble faktisk «headhuntet» på skoleavslutning på videregående av folk som ville gi ham spillejobb.

Etter idrettslinja på videregående ble det noen år hvor han prøvde mye forskjellig uten å helt lande på noe. Han var en tur innom årsstudium i engelsk på universitetet, og prøvde seg litt på ergoterapiutdanning, men det var liksom ikke helt riktig.

Ønsket å slippe unna krav og karakterpress

Det var faktisk moren til Jonas som fikk ham inn på tanken om å gå folkehøgskole. Jonas visste egentlig ikke mye om hva folkehøgskole er på forhånd, men tenkte det ville være flott å lære mye om musikk – og særlig når man også slipper masse krav og karakterpress. Han begynte å se seg om etter en bra musikklinje med mulighet for å få spille i band, og da oppdaget han Follo folkehøgskole. Etter å ha mailet litt med bandlinjeleder Øyvind som ga ham mye god informasjon, valgte han å søke.

Får jobbe i studio og komponere musikk selv

Jonas synes det er fantastisk bra på bandlinja. Det er mange fine prosjekter både på linja og på tvers av linjer. Bandlinja har f.eks hatt samarbeid med vokallinja, musikallinja og danselinja om konserter og forestillinger, og da styrker man hverandre, synes Jonas. Han vil absolutt anbefale andre som liker å spille i band å søke bandlinja på Follo. Her kan du få spille veldig mye, jobbe med studioinnspillinger og komponere musikk selv, og det er åpent for alle sjangre innen rytmisk musikk. For den som har lyst til å drive med musikk videre, slik Jonas har, kan folkehøgskole være en veldig fin start.

Det beste med Follo folkehøgskole er likevel det sosiale, sier Jonas. Han liker at det er samlet så mange forskjellige mennesker under samme tak. Det er masse gøy å gjøre. Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag i tillegg til linjefag, og da er man også sammen på kryss og tvers av linjene. Du kan godt gjemme deg litt vekk hvis du vil å være for deg selv, men det vil du ikke – fordi miljøet funker så bra og det skjer så mye nytt hele tiden. Ingen dager er helt like.

Jonas liker den variasjonen. Det eneste Jonas egentlig synes er negativt med året her på Follo er at det er altfor kort ..

Har du drømt om å spille i band? Vi har startet opptaket for skoleåret 18/19. Søk på bandlinjen du også!