Matias på Vokal

Matias er elev på Vokallinja, er 20 år og kommer fra Stavanger.

Matias søkte Vokal fordi han ville ha undervisning i sangteknikk og samtidig ha muligheten til å velge piano eller andre instrumenter som valgfag. Det viktigste for ham var muligheten til å kunne synge hver dag uten å ha noen andre ting som presset på og som distraherte, for eksempel lekser og prøver.

På Vokallinja bruker vi stort sett all tiden vi har til å synge. Vi synger mye flerstemt med hele gruppen, men har også enkeltundervisning og mange muligheter til både å synge soloer og duetter. Vi synger mye på konserter både på og utenfor skolen og får prøvd oss i mange forskjellige sjangere. Gjennom konsertene samler vi også inn penger til fadderbarna våre i Thailand og på Sri Lanka. Disse barna skal vi besøke på linjeturen vår.

Det jeg liker best med Vokal er muligheten til utfordring på alle plan. Vi får synge alene, i gruppe og med band og er innom mange forskjellige sjangre. Det er alltid noe å gjøre og jobbe mot. Jeg liker spesielt godt når det er mye å gjøre som hele gruppen jobber mot sammen. Det styrker samholdet i gruppen og er veldig spennende.

På Vokal har vi alt vi trenger for å bli bedre sangere og artister. Vi får også mye erfaring med å jobbe mye med andre artister, noe som er veldig viktig i verdens musikkmiljø.

Noen høydepunkter hittil i år er “Earth, Wind & Fire”-konserten med fullt orkester, band og proffe solister, alle utflukter både til Oslo og ut i skog og mark, og sist men ikke minst: å komme tilbake til skolen etter ferier.

Til slutt må vi spørre Matias om hva som kjennetegner miljøet på Follo folkehøgskole, og han svarer med tre ord:  Talent, respekt og, aller viktigst og størst, kjærlighet.