Kjøkkenet på Follo folkehøgskole

4 måltider om dagen – 26 måltider i uken – nesten 850 måltider lager kjøkkenet vårt i løpet av et folkehøgskoleår.  Måltidet er vårt viktigste samlingspunkt. For noen år siden senket vi taket og satt opp lydplater for å dempe klangen i matsalen.  Det var nødvendig siden mange har så mye på hjertet og latteren sitter så løst.
Kjøkkenet vårt er meget bevisst på kosthold, ernæring og gode smaker. Dette betyr god, sunn og variert mat, samtidig som alle som har behov for det får tilpassede dietter. Nye rutiner rundt allergener gjør at alle på en enkel måte kan finne ut hva maten inneholder.
Vår kjøkkenleder Lone står i spissen for et team som er helt sentrale også på andre områder enn mat. Vi har alle erfaringer med at viktige samtaler skjer på kjøkkenet. Slik er det også her. Teamet på kjøkkenet er tilgjengelig for samtaler. Ingen ting er viktigere enn samtaler og dialog!
Ansatte kjøkken
Nedenfor kan du lese menyen for uke 2

Mandag: Sprøbakt rødspette med remulade, salat og pommes scoop Vegetar: Blomkålgrateng med tilbehør Fruktsalat med is Lunsj: Matpakke

Tirsdag: Spaghetti med kjøttboller i tomatsaus Vegetar: Spaghetti med minibouletter i tomatsaus Lunsj: Rå grønnsaker

Onsdag: Stekte nudler med svinekjøtt Vegetar: stekte nudler med wok grønnsaker Lunsj: Dagens suppe

Torsdag: Dampet laks med agurksalat, rømme og kokte poteter Vegetar: Ovnsbakte grønnsaker med tilbehør Appelsingele med vaniljesaus Lunsj: Salatbuffet.

Fredag: Røkte middagspølser med hjemmelaget potetmos og brokkoli Vegetar: Soyapølser og potetmos Lunsj: Restebuffet

Lørdag: Kl 13.00 Grøt/blomkålsuppe Kl 17.00 Chicken curry med loff Vegetar: Stekt ris med grønnsaker

Søndag: Hjemmelaget kjøttkaker i brun saus, kålstuing og kokte poteter Vegetar: grønnsakskaker med tilbehør Sjokoladefromage