Ledige plasser 2017-2018!

Du kan enda søke! Vi har ledige plasser i skoleåret 2017 – 2018. Og du får raskt svar. Lurer du på hva som skjer på Follo? Her kan du lese hva som skjedde i mars på Follo folkehøgskole. Og så ønsker vi alle våre lesere en riktig GOD PÅSKE! 

Månedsbrev mars 2017

«I Will Never Fix You» – 1. mars
Mars startet med en produksjon fra Den kulturelle skolesekken: «I Will Never Fix You» – en danseforestilling med breakdans, hiphop og samtidsdans. Forestillingen var tankevekkende om møter mellom mennesker med ulike fysiske forutsetninger. Den handlet bl.a. om hvordan vi forholder oss til hverandre og gir uttrykk for behov, forhåpninger og fordommer. Utrolige dansere!

Redouan Ait Chitt: «Jeg føler meg bare handikappet når andre behandler meg som en…»


Linjekveld Hiphop – 3. mars

Elevene på Hiphoplinja har jobbet lenge med koreografi og innøving av hvert sitt solonummer. Mange av dem ble framført på linjekvelden og i forestillingen de hadde 4. mars. Det var helt naturlig at forestillingen het «THE ART OF: myself». Det ble en intens opplevelse som også inneholdt filmer lagd i samarbeid med elever fra Filmlinja og Danselinja. Disse hadde viktige budskap om at lidenskapen for det du holder på med er mye viktigere enn å konkurrere om hvem som er best. Hiphoplinjen er tydelige på sine verdier og de verdiene hiphopbevegelsen bygger på.

Aktivitetsdag – 8. mars

Av og til tar vi en pause fra det daglige og gjør noe helt annet. 8. mars kunne elevene velge mellom en skidag og Inne-OL. Mange elever reiste til Tryvann – både til slalomløypene og langrennsløypene. Resten deltok i morsomme øvelser på skolen. For de som var i løypene var det et perfekt vintervær.

Gjenforeningsdag – 11. mars

Hvert år, en lørdag i mars, inviterer vi fjorårets elever til gjenforening. Det er en veldig hyggelig tradisjon der fjorårets elever får møte hverandre, mimre, få underholdning fra årets elever og spise god mat fra kjøkkenet. De aller fleste elever kommer til denne gjenforeningen. På eget initiativ er det mange tidligere kull som kommer til skolen for å ha ulike jubileum – 10 år siden vi gikk på Follo osv. Til og med 50-års jubileer har vi hatt.

Stipendiatenes arrangementer

Stipendiatene har ansvaret for å sette i gang aktiviteter og arrangementer. I mars ble det en egen byttedag (13. mars) – et godt alternativ til å handle nye ting, «Scenen er din» (14. mars) – der alle kan trene på framføringer og vise hva de jobber med, poesikveld (15. mars) med opplesninger av elevenes egenproduserte dikt – først og fremst fra valgfaget til en av stipendiatene: «Poesi og juphet».

Band på turne

I mars satt Bandlinja av tid til en turné. Den gikk til folkehøgskolene Skjeberg, Jeløy, Haugetun og Holtekilen. Dette er en viktig del av opplæringen der de får prøve seg på ulike lokaler, opp og ned med utstyr, vært litt «på veien» og rett og slett får masse konserterfaring. De ble veldig godt mottatt på skolene de besøkte.

 

PT til Bali

Personlig trener-linja har valgt Bali som sitt mål for studieturen. 16. mars startet tre uker med trening og opplevelser. I løpet av tiden på Bali går de igjennom en lang rekke aktiviteter og treningsmetoder som surfing, Yoga, Crossfit, Pilates og snorkling. Ellers blir det strandliv, oppleve folk og kultur på Bali, Uluwatu tempel, Ubud med Monkey Forest, shopping og vulkantur til Batur. En fargerik opplevelse i en særdeles imøtekommende kultur og med et meget behagelig klima.

 

Vokallinja til Sri Lanka

Vokallinja har et samarbeid med hjelpeorganisasjonen «Marys venner». 21. mars reiste de på en fjorten dagers tur til Sri Lanka for å oppleve landet, se natur, møte mennesker og kultur og besøke flere av barnehjemmene som Marys venner støtter. En opplevelse som griper elevene dypt. Ellers får de oppleve ulike markeder, templer, elefanter, byen Kandy med alle severdighetene, tur med jernbanen i fjellene og så til slutt bading, shopping og strandliv i Hikkaduwa.

Musikalen «HAIR»

Vårens storsatsing fra Musikal- og Bandlinja var oppsetning av musikalen «HAIR». Fra 23. mars ble det seks forestillinger – fire for ungdomsskoleelever i Vestby, en for Holtekilen folkehøgskole og en for venner og kjente. Dette er en stor produksjon som gir erfaring fra alle områdene en møter i en profesjonell produksjon: dans, sang, orkester, regi, scenografi, sminke, lyd, lys, kostymer, markedsføring osv. Vi er veldig stolte av det disse elevene fikk til! Et minne for livet.

Dans og Hiphop til New York

Danseklasser, Central Park, Broadway Dance Center, shopping og bare nyte livet som turist i en av verdens mest intense storbyer! Og så ble det opplevelser på Movement Research, forestilling med Cirque de Soleil og Alvin Ailey 2 på NYU Skirball. Og selvfølgelig mye spennende mat i denne verdensmetropolen. For Hiphop er det veldig naturlig å reise til New York – for å oppsøke røttene til HIPHOP-bevegelsen.

Band til New York

Bandlinja reiste også til New York på studietur. Der er musikkbutikkene store og konsertene mange! Gjett om de ble slitne etter dette: Brooklyn og Brooklyn-bridge, Rockefeller Center, Central Park, 9/11-senteret, American Museum of Natural History, Will Bernard på Barbès, Sam Ash music store, King Gizzard & The Lizard Wizard, ORB og Stonefield i Webster Hall, Journeyman – A Tribute to Eric Clapton på Iridium, den internasjonale putekrigdagen i Washington Square Park, Erra, Phinehas, Auras og Circuitry i Webster Hall og Phantom of the Opera på Majestic Theatre!

Film til Spania & Marokko

Filmlinja har dette året valgt Spania og Marokko som målet for sin studietur. Avreise var 29. mars og først gikk turen til Malaga der de besøker Picasso museum. Neste stopp er Almeira med bading og omvisning og selvfølgelig en filmtur til en berømt Wild West Town der et utall av westernfilmer har blitt tatt opp. Så er det båttur over til Marokko og togtur videre til Marrakech. Videre, på veien til Quarzazate, hovedsete for filmproduksjon i Marokko, passeres det spektakulære fjellpasset Tiz’n Tiscka i Hig Atlas. Her reiser de også gjennom områder med fjellandsbyer og fantastisk natur. Framme i Quarzazate besøkes filmstudioet Studio Cinema. Etter dette går turen ut i ørkenen til oaser, nomadelandsbyer, palmer, keramikkmarkeder og en solnedgangstur på sanddyner som kan bli tre hundre meter høye. Overnatting i nomadetelt eller under stjernene… Turen går videre ut i ørkenen til Tazenackte, teppelandsbyen med håndvevde tepper og fjellandsbyen Ait Ben Haddou. Før hjemturen begynner besøkes Kasbah Ait Ben Haddou og Gjøglernes marked i Marrakech, Jemaa el Fna, med spådamer, slangetemmere og gjøglere. Og så er det hjem – stappfull av opplevelser!

Stipendiater 2017 – 2018

I mars ble seks elever etter søknad tilbudt stipendiatplasser for skoleåret 2017 – 2018. De presenteres senere. Bildene er av dette årets dyktige stipendiater Ivo, Fartein, Jenny, Bobby og Trine.