Livet på Follo

Denne uken er alle elevene på skolen. Forrige uke var Hiphop i København, Film i Berlin og Dans og Musikal i Stockholm. Flotte opplevelser for alle linjene! Og nye opplevelser står i kø: i morgen reiser vi alle til Oslo for å se musikalen “Singing in the Rain”. Fredag får vi besøk av teater NIE som spiller forestillingen “Slutten på alt som var”.   Fredag kveld er det linjekveld for Band. Da legger Bandlinja seg i selen for at alle elevene skal få en solid opplevelse. På lørdag skal vi inn til kulturhuset Kolben og se en stor forestilling der Vokalelevene deltar sammen med stort orkester og kor i produksjonen “Musikal, Musikal”.

Her er litt info om teaterforestillingen “Slutten på alt som var” som kommer til skolen gjennom Den kulturelle skolesekken:

sh216w216-ftja

Å være barn og flyktning

Et frodig, lekent og musikalt teaterstykke om et alvorlig og aktuelt tema.

Agata er seks år. En dag tar faren henne med på jernbanestasjonen. Hun skal ut på en reise, og hele familien er veldig glad. Før toget går har Agata en følelse av at hun aldri vil se dem igjen.Når toget forlater Tyskland har Agata trett av reisen begynt å tygge på navnelappen hun har rundt halsen, slik at den blir helt uleselig. Mens hun sakte tygger på restene av sitt navn og sin adresse forsvinner også mulighetene til å komme hjem igjen.

Med utgangspunkt i sanne historier fra Kindertransportene kaster NIE nytt lys på en av de mørkeste periodene i vårt europeiske kontinents historie.

Parallellen til dagens flyktningsituasjon er åpenbar, det er mange som Agata…

Utøvere: Iva Moberg, Kjell Moberg, Bára Latalova, David Hlaváč/David Pagan/Rew Lowe, Tomáš Měcháček/Kieran Edwards, Robert Orr.
Regi: Alex Byrne