Månedsbrev april 2017

Lurer du på hva som skjedde på Follo i april? Her er noe.

Musikallinja til London

En viktig del av «pensum» på Musikallinja er å se musikaler og oppleve musikalartister. De har tidligere vært på tur til Stockholm og sett en rekke forestillinger: «Ensam og Esmeralda», «Phantom of the Opera», «Papper» og «Bullets over Brodway». I april reiste de til London for å oppleve enda mer: «Camden Marked», «V&A Museum», «Wagamamma», «Wicked», «Matilda» og selvfølgelig byen London, teaterklasser og masse god mat.


«It Might Get Loud» på gamle traker

Fjorårets band It Might Get Loud holdt konsert på skolen og leverte en time med mye trøkk og høy intensitet. De omtales som et rockeband med røtter i bluesen og en fot i popverden. Flere av låtene har nettopp fått god mottakelse og radiospilling. Konserten på Follo var siste stasjon før bandet gjør nye studioinnspillinger i Spydeberg. Dette bandet må vi følge med på! Bandmedlemmene bor nå i Trondheim, og tre av dem var elever på Band på Follo fhs i fjor. Et hyggelig gjensyn!

Tur til Oslo for å se musikalen CABARET

Vi er heldige som kan bruke hele kulturtilbudet i Oslo og Akershus! I april besøkte alle ansatte og elever Oslo Nye teater for å se forestillingen CABARET. Det ble en flott opplevelse og spesielt hyggelig var det å oppleve vår musikallærer Liv-Ellen Kahrs i en av rollene. Og etter forestillingen fikk vi et eksklusivt møte med flere av skuespillerne. Bildet er av Liv-Ellen Kahrs og Birgitte Victoria Svendsen. Foto: Tine Poppe

 

Bandlinja med konserter og innspillinger

Bandlinja har avsluttet en serie med konserter. De ble godt mottatt både på Holtekilen folkehøgskole og i Askim kulturhus. De har nå fått en omfattende spilletrening, og mange av låtene har de tatt med til Studio Tuft og spilt inn.

Dans og Hiphop med på Dansens Dager

Både Danselinja og Hiphoplinja deltok på Dansens dager – vårens vakreste eventyr. Strålende vær, vår og dyktige dansere! Det hele startet på Operataket og spredte seg så ut over store deler av Oslo sentrum. Over 200 dansere var med og et stort antall stilarter og danseuttrykk var representert.

Minner fra PT-linjas tur til Bali

5. april kom PT-linja tilbake etter tre uker på Bali. Mange minner og opplevelser! Besøk på Uluwatu tempel og Uluwatu beach, yoga i soloppgangen, surfing, crossfit, pilates, besøk i Ubud, Monkey Forrest med fascinerende apekatter, vulkantur og mye mer! Flere bilder på bloggen vår.  

Andre aktiviteter i april

I hele april har det pågått en spennende sjakkturnering. Avgjørelsen faller nok ikke før helt i slutten av skoleåret. Hiphop-linja har deltatt på motevisninger i Moss. Vokal har vært med på flere jazzkonserter i Ås og Son. Vi har vært på besøk på Romerike folkehøgskole for å se på musikalforestilling. Julie Vigeland (tidligere elev) har vært på skolen og holdt foredrag. En velfortjent påskeferie har vi rukket å gjennomføre. Og så har vi utlyst plass som stipendiat på dans:

Stipendiat på Danselinja På Follo folkehøgskole er det ledig plass på danselinja for stipendiat i skoleåret 2017 – 2018. Dette er en unik mulighet for en elev som vil gå på folkehøgskole, lære mer om dans og ha et litt større ansvar enn de andre elevene.

Vil du være stipendiat på danselinja Follo folkehøgskole skoleåret 2017 – 2018? Som stipendiat er du elev på en av linjene samtidig som du får erfaring med miljøarbeid blant elevene. Stipendiatene skaper aktivitet, er oppdatert på alt som skjer på skolen og bidrar til at alle føler seg trygge og trives. I skoleåret 2017 – 2018 har vi fem eller seks stipendiater. Stipendiatene er elever ved skolen (2.års-elever). Det forventes at man er forbilde for de andre elevene i forhold til skolens reglement, skolens rutiner og skolens omdømme. Stipendiater får dekket utgifter til undervisning, kost og losji, samt til fellesaktiviteter og reiser.

Søknadsfristen er 10. mai og du søker ved å sende en epost til skolen og i tillegg fylle ut søknadsskjemaet. Du bør ha gått på folkehøgskole ett år, gjerne Follo folkehøgskole. Les mer på denne siden: http://follo.fhs.no/stipendiat-dans/

Søknad sendes til post@follo.fhs.no