Nei til kutt i folkehøgskolen – møt opp foran Stortinget 17.10. kl. 15.

Alle elevene på Follo folkehøgskole, og elevene på mange andre folkehøgskoler, stiller på Eidsvolds plass, utenfor Stortinget, tirsdag 17. oktober kl. 15.00.

ALLE opposisjonspartier blir med og holder appell utenfor Stortinget i morgen. Så langt er 28 skoler og litt over 2000 elever «påmeldt». Dette blir både tydelig – og lagt merke til – og det blir GØY!

NRK Østfold hadde en flott reportasje fra Skjeberg folkehøgskole på fredag, og NRK Østlandssendingen har i dag vært på Rønningen folkehøgskole hvor Janne, danselærer på Follo, og elevene på Danselinja, har lært Rønningenelevene et dansenummer som altså fremføres i morgen. Alle folkehøgskolene har fått tilsendt opplæringsfilmen, så i morgen vil vi se ca 2000 dansende folkehøgskoleelever foran Stortinget! Møt opp!

Fakta:
“Aldri har det vært mer populært å gå på folkehøgskole! Denne høsten startet over 7700 elever på folkehøgskole. Det er ny rekord for tredje år på rad.
– Veksten i folkehøgskolen er et tydelig signal til resten av Skole-Norge. Stadig flere elever er slitne etter karakterpress på videregående, og sier de ønsker et annerledes år før videre studier. 1/3 av elevene har ikke fullført videregående skole. Uten både karakterer og eksamener evner folkehøgskolene å gi elevene lyst og motivasjonen til videre læring, sier Odd Arild Netland, sekretær i Folkehøgskolerådet.”

– Sett i lys av frafallsproblematikken, både i den videregående skolen og i høyere utdanning generelt, er dette signalet fra Regjeringen svært alarmerende, sier Netland.

Dette gjør vi for å protestere mot regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 hvor bevilgningene til Folkehøgskolene er redusert med 45 millioner.