Nye opplevelser i uke 48

Mandag får vi oppleve Ane Dahl Torps “Haugtussa”. Tirsdag får vi besøk av miljøorganisasjonen Spire som viser oss filmen «Kisilu: The Climate Diaries». Torsdag kommer Iben Sandemose med sitt foredrag “Sorg, savn og sammensurium”. Torsdag er det også linjekveld for dans der de viser forestillingen Winter Wonderland. Publikum kan se denne 30 minutters forestillingen lørdag 28.november kl 11 og 13. 

Haugtussa: Villskapen i menneskesinnet
Ane Dahl Torp har tatt for seg Arne Garborgs store og medrivende diktsyklus. Hun har klipt og limt i teksten, og vil kaste nytt lys over den mystiske og synske Veslemøy, i samspill med komponist og trompetist Sjur Miljeteig og teknisk ansvarlig Espen Graklev. Sammen har de lagd et musikalsk fortellerteater som flørter med mørket fra rockescenen. «Haugtussa» tar for seg det underbevisste, driftene og villskapen i menneskesinnet. Hele den store forestillingen fra Det Norske Teateret flyttes til Blackbox på Follo folkehøgskole denne dagen.

Kisilu: The Climate Diaries
Denne dokumentarfilmen følger den kenyanske bonden Kisilu Musya og viser hvordan hans familie kjemper for å tilpasse seg klimaendringene. Filmen varer i ca. en time og er laget av den prisvinnende regissøren Julia Dahr. Filmen viser hvordan det skiftende klimaet påvirker ikke bare avlingen og økonomien, men også psyken til familien. Kisilu sliter med å brødfø sin egen familie, men i stedet for å prøve å skaffe seg en ny jobb ved å flytte fra landsbyen, begynner han å engasjere seg i miljøsaken og lærer lokalsamfunnet om klimatilpasning. I desember skal Kisilu og Julia til klimatoppmøtet i Paris for å vise dokumentaren til verdens ledere. Målet er å sette fokus på hvor fundamentalt urettferdige klimaendringene er: De er skapt av de aller rikeste, men de aller fattigste er de som lider mest. http://kisilu.banyak.co.uk/

Sorg, savn og sammensurium: Hvordan håndtere vanskelige følelser?
Iben Sandemose er forfatter og billedkunstner. I løpet av ett år var hun alvorlig syk, så leiligheten sin og hundrevis av kunstverk brenne opp, og kort tid etter mistet hun sin mann og sin far. Hun har kjent sterk frykt, lammende sorg og håpløshet. Men også glede, lyst til å leve videre og humor i det tragiske. Dette er en personlig fortelling om hvilke muligheter som kan åpne seg når livet blir satt på prøve. At det går an å ha det helt jævlig og fint samtidig. Og at det fins noen metoder for å komme seg videre i livet. Tegne og skrive er noen av dem.