Ansatte

Jan Martin Medhaug

Rektor

 • Mobil: 992 16 825
 • Les mer

  Jan Martin er vår engasjerte rektor. Han brenner for Follo folkehøgskole. Både gjennom arv og lang fartstid i forskjellige roller har han blitt en talsmann for folkehøgskolebevegelsen. Den myke dialekten stammer fra Karmøy. Aller best har Jan Martin det når han får lov til å spille piano og være med på prosjekter med elevene.

  Egil Syversen

  Leder VIRK

 • Mobil: 915 50 787
 • Les mer

  Egil er ansvarlig for alt det praktiske ved skolen, men hans hjerte ligger nok dypt begravet i smaker, krydder og i de utallige matrettene som kjøkkenet serverer. Jo flere retter og jo flere folk som skal serveres, desto blidere blir han. Egil har seilt på de syv hav, og det er neppe en havn eller en matrett han ikke har et forhold til.

  Britt Kristin Soot

  Administrasjonskonsulent

  Les mer

  Britt er skolens ansikt utad. Kommer du til skolen eller ringer du til skolen så er det hennes smil eller stemme du møter. En sjelden gang tenker hun på noe annet enn skolen vår. Da kan det være hennes idylliske sted i de dype skogene på Romerike eller hennes engasjement for barnehjemsbarn i Thailand og på Sri Lanka.

  Inger Grethe Hestevik

  Økonomi- og personalkonsulent

  Les mer

  Inger Grethe er skolens dedikerte bestemor. Kommer det en barnevogn til skolen, nytter det ikke å spørre om tall og penger. Du må vente… Eller; kanskje du kan klare å lure henne til en samtale hvis du snakker om islandshester eller quilting. Noen er så heldige å eie et teppe hun har sydd! Når det ikke er barn i nærheten får du all mulig hjelp til lån, stipend, regninger osv.

  Øyvind Denstad

  Linjeleder Band

  Les mer

  Øyvind er først og fremst leder av bandlinja med ansvar for bl.a. samarbeidsprosjekt og teoriundervisning. Han er også dypt engasjert i våre forestillinger, i musikallinjas arbeid, i skolekoret, i våre musikkstudioer og i skolens øvrige tekniske utstyr. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og lang erfaring som musiker. Som pianist trives han med å jobbe med ulike stilarter. I mange år har han skrevet musikk i samarbeid med forfatteren Tor Åge Bringsværd.

  Janne Foss

  Linjeleder Dans

  Les mer

  Janne er linjeleder på danselinjen, og har dansepedagogutdanning fra Universitetet i Stavanger. Hun har etterutdanning fra København og Paris og har bred erfaring  som pedagog og veileder ved bla KHIO og Norges Dansehøyskole. Janne har jobbet som  freelance danser, og har vært ansvarlig for ulike prosjekter. "Danseglede er det viktigste i dansen- dans er frihet!"​

   

  Morgan Davidsen

  Linjeleder Film

  Les mer

  Morgan er skuespiller, prisbelønt kortfilmprodusent, forfatter og brennende opptatt av gode, lokale historier. Han har bygd opp vår Filmlinje fra starten med enkle produksjoner med bakkekontakt til i dag, hvor det tar av med filming fra veteranfly og droner. Og så er han oppriktig og innstendig opptatt av at vi ikke er skapt bare for å sitte stille...

  Monica Eileen Johnsen

  Linjeleder Hiphop

  Les mer

  Monica har alltid vært opptatt av å gi det hun har lært videre til sine elever. Hun er en lidenskapelig dansepedagog som er opptatt av elevenes beste og at hver elev skal få oppleve å utvikle seg til å bli den danseren de ønsker å være! Dansetimene hvor hun deler sin kunnskap om bl.a basics, terminologi og historie har danseglede høyt i fokus! 

   

   Anne Karina Knudsen

   Linjeleder Musikal

   Les mer

   Anne Karina blir yngre og yngre for hvert år som går. Kanskje fordi hun alltid tar i et tak der det trengs. Og så besitter hun en uendelig smittende glede over de underligste ting. Spesielt (selvfølgelig) i forhold til oppsetninger innenfor musikal og dans. Har du orden på steppeskoene dine? Hvis ikke vil du bli fulgt opp!

   Hanne Koren Bignell

   Linjeleder Personlig trener

   Les mer

   Hanne har en bred bakgrunn som danser og pilatesinstruktør. Hun har jobbet lenge tett opp til kildene til Joseph Pilates og Martha Graham, og er blandt de fremste arvtagere innenfor fagfeltene. I tillegg er hun utdannet massør. Hun er nå godt i gang som linjeleder på vår nystartede Personlig trener-linje.

   Christian Killengreen

   Linjeleder vokal

   Les mer

   Christian har musikk i hodet hele tiden(!) – nye prosjekter, komposisjoner, arrangementer og vokalelevenes sanger. Samtidig har han plass til betydelige mengder historie, politikk og internasjonal samvittighet. Vekker du han ut av alle tankene vil du få et smil, en latter og et enormt engasjement.

   Liv Tandberg

   Lærer

   Les mer

   Liv er skolens sangerinne med stor S. Mang en time har hun lært våre elever å synge både med hode og hjerte. Liv er et oppkomme av gode ideer og har blant meget annet den evne å lede store anledninger med glamour og stil.

   Ali Farshidjam

   Vaktmester

   Les mer

   Ali er skolens spilloppmaker. Barnet i ham slipper aldri tak, og du møter han over alt på skolen; som humørspreder på frokosten, innpisker til morgensamling og ellers alltid der hvor vi hører en latter. Ali har et stort alvor i seg fordi han har forstått hvor viktig humor og latter er i hverdagen.

   Lone Lillegård

   Avdelingsleder kjøkken

   Les mer

   Lone er vår næringssjef, regjerer på kjøkkenet og kan alt om hva vi får i oss. Hun har omtanke for alle typer dietter og ømfintligheter: intoleranser, allergier, vaner, uvaner - alle magens utfordringer kan du snakke med henne om. Innimellom rekker hun adskillige turer til dansearenaer - og av og til en seiltur!

   Anja Martens Meyer Loulous

   Kokk

   Les mer

   Som kokk er Anja helt sentral i det store antall smaker som du får oppleve på skolen vår. Mat er alvor, men du vil raskt oppdage at det kun er korte pauser mellom hver gang hun bryter ut i smil og latter. Det skal være gøy å jobbe og det skal være gøy å gå på skolen vår. Hennes mangel på tålmodighet gjør at det stadig kommer nye påfunn og noen kostymer…

   Greta Kronbäck

   Internatassistent

   Les mer

   Gretha er skolen «Grand Old Lady». Hun er skolens historiebok både for viktige og underlige hendelser, og ingen har vel et mer inderlig ønske om at framtiden skal bli fylt med gode historier på Follo folkehøgskole. NB: Snakk gjerne med henne om motorsykler!

   Annie Støkken

   Internatassistent

   Les mer

   Annie kommer fra Valdres, en eventyrlig del av landet, og dette har hun tatt med seg når hun skapte sitt Soria Moria i Vestby. På skolen er hun inderlig opptatt at hver eneste elev har det bra, sover godt, spiser, at vi tar vare på hverandre og gjør en innsats for å skape gode hverdager.

   Hilde J. Burås

   Internatassistent

   Les mer

   Hilde er skolens virvelvind. Hun beskrives best gjennom den gamle reklameteksten - «Gjør rent som en hvit tornado.» Ingen er så glad i å jobbe som Hilde, og hun blir utslitt av å ta det med ro… Oppgave: Få Hilde til å le! – og du får høre skolens mest smittende latter.

   Marius Westad

   Internatassistent

   Les mer

   Marius er skolens vandrende Wikipedia innenfor en rekke musikkstiler. Vi har en mistanke om at han også sover med musikk på ørene… Noen ganger strømmer hans musikk ut over høyttalerne på kjøkkenet, personalet danser og elevene strømmer til: «WOW! – Så bra musikk!»

   Svein Grønli

   Valgfaglærer

  • Mobil: 970 00 192
  • Les mer

   Svein er lærer i valgfag "Verksted", og stiller opp når det er behov for ham. Det finnes ikke den ting han ikke vet om skolen eller om Vestby kommune. Verkstedene på skolen er hans annet hjem (eller kanskje første…) der alle tenkelige utfordringer løses.

   Heidi Irene Samuelsen

   Renholder

   Les mer

   Heidi er skolens morgenfugl. Når vi andre omsider kommer oss i gang er mye av arbeidet hennes gjort. Og når arbeidsdagen er over fortsetter hun: Heidi er i skolens ypperste elite når det gjelder trening og ernæring og sitter bare når hun kjører til jobben. Hvor langt er det, Heidi?

   Grethe Frydenhaug

   Renholder

   Les mer

   Grethe jobber med renhold i team med Heidi og Murat – og noen ganger høres det ut som om dette er verdens morsomste arbeidsplass. Hun har engasjement for skolen langt utover sin oppgave og ikke få elever har fått luftet sine tanker eller fått retning på sine utfordringer i samtale med Grethe.

   MAGNUS FLÅTO

   Timelærer Film

   Les mer

   Magnus er filmfotograf, utdannet fra Den Norske Filmskolen i Lillehammer, European Film College i Danmark, og UiO. Til dagelig jobber han frilans og jobbene varierer fra spillefilm og kortfilm til TVprogrammer og musikkvideo. Han er fotolærer på filmlinja og er mannen som filmet “The Fox”. Magnus er Ylvis sin faste filmfotograf. Hjemmeside http://maggaloo.no

    CHRISTIAN LOENNECHEN

    Timelærer Film, Linjeleder 2015-16

    Les mer

    Christian er utdannet innen film på Danvik Folkehøgskole og Westerdals School og Communication, har vært en del av filmkollektivet og produksjonsselskapet Feil Film AS siden 2008. Han har bred erfaring innen kortfilm, musikkvideo og reklamefilm, som regissør, manusforfatter, klipper og fotograf.

     Gildas Le Pape

     Timelærer Band

     Les mer

     Gildas le Pape flyttet fra Paris til Oslo i 2007 for å oppnå drømmen sin: å bli gitarist i blackmetal bandet Satyricon. Etter mange år med innspillinger og turnéer over hele verden fant han tilbake til jazzgitaren. Han er i dag en av Norges fremste stringswing gitarister (bl.a. i duo med Stian Vågen Nilsen), og spiller også gjerne andre jazzvarianter (bl.a. med soul/groove bandet Gamma og jazzgitarduoer med bl.a. Bjørn Vidar Solli, Jacob Young, osv.). På Bandlinja har Gildas ansvar for bandinstruksjon og gitarundervisning.

      Jørn-Arild Grefsrud

      Timelærer Band

      Les mer

      Jørn-Arild er lydtekniker og produsent i Tuft Studio hvor bandlinja gjør sine hovedinnspillinger. Han er også en erfaren og allsidig musiker og gitarlærer. I tillegg til dette er han ansatt som hovedansvarlig for lyd/lys/streaming på Nasjonalbiblioteket. På Bandlinja har Jørn-Arild ansvar for opplæring på Pro Tools, lyd og for studioinnspillinger.

       Marius Vesterby

       Timelærer PT

       Les mer

       Marius har over 25 år erfaring innen sporten Kickboksing, 10 av disse som konkurranseutøver og 7 år som instruktør. I dag driver og eier han MUDO Gym i Vestby, og er hovedinstruktør der for Kickboksing. Han er sertifisert MUDO-instruktør gjennom MUDO’s egne kursmoduler.

        Camilla Augusta Hallan

        Timelærer PT

        Les mer

        Camilla er vår Yogalærer og forteller om sin bakgrunn: Min yogareise startet som student ved Bårdar-akademiet i 1999. Jeg levde ut drømmen min på denne skolen, med fag som teater, sang og dans. I en av stretching-timene våre, var jeg heldig å møte Naema Noor og hennes Power Yoga. Både styrken og fleksibiliteten jeg opparbeidet, ga meg fordeler i artistlivet.

         Magnus Midttun

         Timelærer PT

         Les mer

         Magnus har mastergrad i idrettsfysiologi og et årsstudium i praktisk pedagogisk utdanning, fra Norges Idrettshøgskole. Han har flere år med erfaring som foreleser i idrett og personlig trener (PT) gjennom Høgskolen i Sogn og Fjordane både i Norge og utlandet. Tidligere jobbet Magnus som PT ved Elixia og har hatt flere private oppdrag som PT. I dag jobber han som fysisk trener på Toppidrettssenteret (Olympiatoppen) i Oslo.

          

          Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

          KONTAKT OSS

          captcha
          Skriv inn sikkerhetskoden her.

          ADRESSE

          Follo Folkehøgskole
          Østbyveien 3, 1540 Vestby
          Sentralbord:   +47 64 98 30 50
          Søkertelefon: +47 64 98 30 67
          Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
          E-post: post@follo.fhs.no


          NYHETSBREV