Ansatte

Jan Martin Medhaug

Rektor

 • Mobil: 992 16 825
 • Les mer

  Jan Martin er vår engasjerte rektor. Han brenner for Follo folkehøgskole. Både gjennom arv og lang fartstid i forskjellige roller har han blitt en talsmann for folkehøgskolebevegelsen. Den myke dialekten stammer fra Karmøy. Aller best har Jan Martin det når han får lov til å spille piano og være med på prosjekter med elevene.

  Karina Thonander

  Ass. rektor

 • Mobil: 992 42 501
 • Les mer

  Karina startet sin danseutdanning på Follo folkehøgskole i 86/87, og er kjempeglad for å være tilbake hos oss som assisterende rektor, danse- og dramalærer. Karina er utdannet ballett- og dansepedagog ved Khio, dramapedagog ved Hioa og skoleleder ved BI, og har vært lærer og skoleleder mange år i videregående skoler før hun landet her hos oss på Follo. Det er som å komme hjem, synes hun.

  I tillegg til å ha undervist og ledet danselinjer i vgs i mange år har Karina danset, sunget, spilt, koreografert og regissert mye på fritiden, skrevet manus og tekst til musikaler, sydd metervis med kostymer og produsert en rekke forestillinger for profesjonelle og amatører.

  Karina har mange ulike oppgaver på skolen og er for det meste travel, men hun finner alltid tid til en samtale med deg om du trenger det.

   Egil Syversen

   Leder VIRK

  • Mobil: 915 50 787
  • Les mer

   Egil er ansvarlig for alt det praktiske ved skolen, men hans hjerte ligger nok dypt begravet i smaker, krydder og i de utallige matrettene som kjøkkenet serverer. Jo flere retter og jo flere folk som skal serveres, desto blidere blir han. Egil har seilt på de syv hav, og det er neppe en havn eller en matrett han ikke har et forhold til.

   Britt Kristin Soot

   Administrasjonskonsulent

  • Mobil: 412 12 864
  • Les mer

   Britt er skolens ansikt utad. Kommer du til skolen eller ringer du til skolen så er det hennes smil eller stemme du møter. En sjelden gang tenker hun på noe annet enn skolen vår. Da kan det være hennes idylliske sted i de dype skogene på Romerike eller hennes engasjement for barnehjemsbarn i Thailand og på Sri Lanka.

   Inger Grethe Hestevik

   Økonomi- og personalkonsulent

  • Mobil: 928 30 756
  • Les mer

   Inger Grethe er den på skolen som kan alt om økonomi, veldig mye om quilting og mye om islandshester. Alle elever, og ansatte, får all hjelp de trenger til økonomirådgivning, reiseregninger, budsjetter, kontanter, bestilling av studieturer og billetter.

   Øyvind Denstad

   Linjeleder Band

  • Mobil: 920 35 080
  • Les mer

   Øyvind er bandlinjas linjeleder. Han er også med i prosjekter på musikal, vokal, i skolekoret og har ansvar for skolens lydutstyr. Han er utdannet som musikkpedagog ved Norges Musikkhøgskole, og har turnert landet rundt som allsidig musiker i mange år. Erfaring som bandleder og pianist ved ulike sceniske produksjoner, og har i en årrekke skrevet sanger sammen med forfatteren Tor Åge Bringsværd.

   Janne Foss

   Linjeleder Dans

  • Mobil: 970 05 833
  • Les mer

   Janne er linjeleder på danselinjen, og har dansepedagogutdanning fra Universitetet i Stavanger. Hun har etterutdanning fra København og Paris og har bred erfaring  som pedagog og veileder ved bla KHIO og Norges Dansehøyskole. Janne har jobbet som  freelance danser, og har vært ansvarlig for ulike prosjekter. "Danseglede er det viktigste i dansen- dans er frihet!"​

    

   Ronnie MAG Larsen

   Linjeleder Film

  • Mobil: 990 24 866
  • Les mer

   Ronnie er linjeleder på Film. Han er en erfaren film- og fotolærer, forfatter, skribent, kåsør, regissør, musiker og driver sin egen bokhandel. Ronnie er fra øya Giske på Sunnmøre og bor i dag på Filtvet i Hurum.

   Monica Eileen Johnsen

   Linjeleder Hiphop

   Les mer

   Monica har alltid vært opptatt av å gi det hun har lært videre til sine elever. Hun er en lidenskapelig dansepedagog som er opptatt av elevenes beste og at hver elev skal få oppleve å utvikle seg til å bli den danseren de ønsker å være! Dansetimene hvor hun deler sin kunnskap om bl.a basics, terminologi og historie har danseglede høyt i fokus! 

    

    Christian Killengreen

    Linjeleder Vokal

   • Mobil: 958 37 968
   • Les mer

    Christian har musikk i hodet hele tiden(!) – nye prosjekter, komposisjoner, arrangementer og vokalelevenes sanger. Samtidig har han plass til betydelige mengder historie, politikk og internasjonal samvittighet. Vekker du han ut av alle tankene vil du få et smil, en latter og et enormt engasjement.

    Anne Karina Knudsen

    Linjeleder Musikal

   • Mobil: 41404760
   • Les mer

    Anne Karina blir yngre og yngre for hvert år som går. Kanskje fordi hun alltid tar i et tak der det trengs. Og så besitter hun en uendelig smittende glede over de underligste ting. Spesielt (selvfølgelig) i forhold til oppsetninger innenfor musikal og dans. Har du orden på steppeskoene dine? Hvis ikke vil du bli fulgt opp!

    Hanne Koren Bignell

    Linjeleder Personlig trener

   • Mobil: 41026669
   • Les mer

    Hanne har en bred bakgrunn som danser og pilatesinstruktør. Hun har jobbet lenge tett opp til kildene til Joseph Pilates og Martha Graham, og er blandt de fremste arvtagere innenfor fagfeltene. I tillegg er hun utdannet massør. Hun er nå godt i gang som linjeleder på vår nystartede Personlig trener-linje.

    Liv-Ellen Kahrs

    Lærer på Musikal, Vokal og Band

    Les mer

    Liv-Ellen er utdannet skuespiller og sanger ved Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet og har også to år fra Bårdar Akademiet på Musikkteaterlinjen. Hun gikk også på Sunnhordland Folkehøgskole på moderne dans.
    Liv-Ellen har spilt i store musikalproduksjoner som bl.a. Evita på Kilden, Hellemyrsfolket på Den Nationale Scene, I blanke messingen på Hålogaland Teater og Cabaret på Nordland Teater og Oslo Nye Teater. Hun elsker å jobbe med materiale som knytter tekst, musikk og show sammen og har lyst til å lage lekne, krevende og viktige forestillinger deg i Black Box på Follo folkehøgskole.

    Liv-Ellen har sangundervisning på Band og Vokal, samt fellestimer i Lytting og Sceneopptreden

     Liv Tandberg

     Lærer

     Les mer

     Liv er skolens sangerinne med stor S. Mang en time har hun lært våre elever å synge både med hode og hjerte. Liv er et oppkomme av gode ideer og har blant meget annet den evne å lede store anledninger med glamour og stil.

     Tore Gulbrandsen

     Vaktmester

     Les mer

     Tore er vår nye vaktmester, ansatt 50% på Follo folkehøgskole og 50% i Akershus fylkeskommunes eiendomsselskap. Når han ikke hjelper elevene med alle mulige spørsmål, eller snekrer, brøyter snø, reparerer vegger, tak, dører, vinduer og alt mulig annet, befinner Tore seg på fjellet!

     Hilde J. Burås

     Internatassistent

     Les mer

     Hilde er skolens virvelvind. Hun beskrives best gjennom den gamle reklameteksten - «Gjør rent som en hvit tornado.» Ingen er så glad i å jobbe som Hilde, og hun blir utslitt av å ta det med ro… Oppgave: Få Hilde til å le! – og du får høre skolens mest smittende latter.

     Annie Støkken

     Internatassistent

     Les mer

     Annie kommer fra Valdres, en eventyrlig del av landet, og dette har hun tatt med seg når hun skapte sitt Soria Moria i Vestby. På skolen er hun inderlig opptatt at hver eneste elev har det bra, sover godt, spiser, at vi tar vare på hverandre og gjør en innsats for å skape gode hverdager.

     Anja Martens Meyer Loulous

     Kokk

     Les mer

     Som kokk er Anja helt sentral i det store antall smaker som du får oppleve på skolen vår. Mat er alvor, men du vil raskt oppdage at det kun er korte pauser mellom hver gang hun bryter ut i smil og latter. Det skal være gøy å jobbe og det skal være gøy å gå på skolen vår. Hennes mangel på tålmodighet gjør at det stadig kommer nye påfunn og noen kostymer…
     Anja har for tiden permisjon.

     Greta Kronbäck

     Internatassistent

     Les mer

     Gretha er skolen «Grand Old Lady». Hun er skolens historiebok både for viktige og underlige hendelser, og ingen har vel et mer inderlig ønske om at framtiden skal bli fylt med gode historier på Follo folkehøgskole. NB: Snakk gjerne med henne om motorsykler!
     Fra 1. januar 2018 er Greta pensjonist, men hun stiller gjerne opp som vikar! Tusen takk, Greta!

     Marius Westad

     Internatassistent

     Les mer

     Marius er skolens vandrende Wikipedia innenfor en rekke musikkstiler. Vi har en mistanke om at han også sover med musikk på ørene… Noen ganger strømmer hans musikk ut over høyttalerne på kjøkkenet, personalet danser og elevene strømmer til: «WOW! – Så bra musikk!»

     Heidi Irene Samuelsen

     Renholder

     Les mer

     Heidi er skolens morgenfugl. Når vi andre omsider kommer oss i gang er mye av arbeidet hennes gjort. Og når arbeidsdagen er over fortsetter hun: Heidi er i skolens ypperste elite når det gjelder trening og ernæring og sitter bare når hun kjører til jobben. Hvor langt er det, Heidi?

     Grethe Frydenhaug

     Renholder

     Les mer

     Grethe jobber med renhold i team med Heidi og Murat – og noen ganger høres det ut som om dette er verdens morsomste arbeidsplass. Hun har engasjement for skolen langt utover sin oppgave og ikke få elever har fått luftet sine tanker eller fått retning på sine utfordringer i samtale med Grethe.

     Svein Grønli

     Valgfaglærer

    • Mobil: 970 00 192
    • Les mer

     Svein er lærer i valgfag "Verksted", og stiller opp når det er behov for ham. Det finnes ikke den ting han ikke vet om skolen eller om Vestby kommune. Verkstedene på skolen er hans annet hjem (eller kanskje første…) der alle tenkelige utfordringer løses.
     Ellers er Svein pensjonist.

     Morgan Davidsen

     Linjeleder Film

     Les mer

     Morgan er skuespiller, prisbelønt kortfilmprodusent, forfatter og brennende opptatt av gode, lokale historier. Han har bygd opp vår Filmlinje fra starten med enkle produksjoner med bakkekontakt til i dag, hvor det tar av med filming fra veteranfly og droner. Og så er han oppriktig og innstendig opptatt av at vi ikke er skapt bare for å sitte stille...
     Morgan har for tiden permisjon fra stillingen sin.

     Torgeir Lyby Pettersen

     Timelærer Band

     Les mer

     Torgeir Lyby Pettersen
     er bassist i metalbandet Aspherium. Som frilans musiker spiller han også mange andre sjangere, som pop, rock, musikal, funk, etc. "Sjangeren er ikke så viktig bare det ligger en god groove i bånn ;)"

     Han spiller også i soul-/groove-bandet GAMMA sammen med bandlærer Gildas, og har utdanning fra Populærmusikklinja på NISS (nå Westerdahls).

      Jarle Vespestad

      Timelærer Band

      Les mer

      Jarle Vespestad er en meget god teknisk trommis. Han gir deg gode tips til hvordan du kan nå et bedre teknisk nivå på trommespillet ditt. Han er utdannet ved jazzlinja i Trondheim og spiller nå mest med Farmers Market og Tord Gustavsen. Sjekk ut trommer.no hvor du allerede nå kan få gode trommetips.

       MAGNUS FLÅTO

       Timelærer Film

       Les mer

       Magnus er filmfotograf, utdannet fra Den Norske Filmskolen i Lillehammer, European Film College i Danmark, og UiO. Til dagelig jobber han frilans og jobbene varierer fra spillefilm og kortfilm til TVprogrammer og musikkvideo. Han er fotolærer på filmlinja og er mannen som filmet “The Fox”. Magnus er Ylvis sin faste filmfotograf. Hjemmeside http://maggaloo.no

        CHRISTIAN LOENNECHEN

        Timelærer Film

        Les mer

        Christian er utdannet innen film på Danvik Folkehøgskole og Westerdals School og Communication, har vært en del av filmkollektivet og produksjonsselskapet Feil Film AS siden 2008. Han har bred erfaring innen kortfilm, musikkvideo og reklamefilm, som regissør, manusforfatter, klipper og fotograf.

         Gildas Le Pape

         Timelærer Band

         Les mer

         Gildas Le Pape ble i 2007 gitarist i blackmetal bandet Satyricon. Etter mange år med innspillinger og turnéer over hele verden fant han tilbake til jazzgitaren. Han er i dag en av Norges fremste stringswing-gitarister, og spiller også gjerne annen musikk (bl.a. med soul-/groove-bandet Gamma). På Bandlinja har Gildas ansvar for bandinstruksjon og gitarundervisning

          Jørn-Arild Grefsrud

          Timelærer Band

          Les mer

          Jørn-Arild er lydtekniker og produsent i Tuft Studio hvor bandlinja gjør sine hovedinnspillinger. Han er også en erfaren og allsidig musiker og gitarlærer.
          I tillegg til dette er han ansatt som hovedansvarlig for lyd/lys/streaming på Nasjonalbiblioteket. På Bandlinja har Jørn-Arild ansvar for opplæring på Pro Tools, lyd og for studioinnspillinger.

           Marius Vesterby

           Timelærer PT

           Les mer

           Marius har over 25 år erfaring innen sporten Kickboksing, 10 av disse som konkurranseutøver og 7 år som instruktør. I dag driver og eier han MUDO Gym i Vestby, og er hovedinstruktør der for Kickboksing. Han er sertifisert MUDO-instruktør gjennom MUDO’s egne kursmoduler.

            Camilla Augusta Hallan

            Timelærer PT

            Les mer

            Camilla er vår Yogalærer og forteller om sin bakgrunn: Min yogareise startet som student ved Bårdar-akademiet i 1999. Jeg levde ut drømmen min på denne skolen, med fag som teater, sang og dans. I en av stretching-timene våre, var jeg heldig å møte Naema Noor og hennes Power Yoga. Både styrken og fleksibiliteten jeg opparbeidet, ga meg fordeler i artistlivet.

             Magnus Midttun

             Timelærer PT

             Les mer

             Magnus har mastergrad i idrettsfysiologi og et årsstudium i praktisk pedagogisk utdanning, fra Norges Idrettshøgskole. Han har flere år med erfaring som foreleser i idrett og personlig trener (PT) gjennom Høgskolen i Sogn og Fjordane både i Norge og utlandet. Tidligere jobbet Magnus som PT ved Elixia og har hatt flere private oppdrag som PT. I dag jobber han som fysisk trener på Toppidrettssenteret (Olympiatoppen) i Oslo.

              

              Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

              KONTAKT OSS

              Ditt / dine spørsmål

              Ditt navn?

              Vi kan nå deg på?

              captcha
              Skriv inn sikkerhetskoden her.

              ADRESSE

              Follo Folkehøgskole
              Østbyveien 3, 1540 Vestby
              Sentralbord:   +47 64 98 30 50
              Søkertelefon: +47 64 98 30 67
              Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
              E-post: post@follo.fhs.no


              NYHETSBREV

              [mc4wp_form]