Kurs og utleie

SJAKK - Introduksjonskurs og kurs for viderekommende spillere 16. - 18. mars 2018

Follo folkehøgskole inviterer til SJAKK-kurs med instruktørene og mesterspillerne Askild Bryn og Odin Blikra Vea, begge kjent fra NRKs sjakksendinger. Begge har bakgrunn fra sjakklinjen på Norges toppidrettsgymnas med Simen Agdestein som trener.
Både Askild og Odin har spilt på juniorlandslaget og har representert Norge i flere internasjonale turneringer.

Vår juniorverdensmester, Aryan Tari, vil også bidra som foreleser på kurset.

Se kursbrosjyren: Sjakk-kurs

Tidspunkt:    Fredag 16.3. kl. 18 – 21.30
                          Lørdag 17.3. kl. 10 – 15
                          Søndag 18.3. kl. 10 – 15
Kursavgift:    Kr. 690,-. Du vil få tilsendt faktura.
Kursledere:   Askild Bryn og Odin Blikra Vea
Påmeldingsfrist: 2. mars                       

Påmelding: Ring skolen 64 98 30 50 eller send epost til post@follo.fhs.no.

Tre som hobby på mandager

Dette kurset passer for deg som har drevet litt med treskjæring før. Kurset inneholder demonstrasjon av teknikker, gjennomgang av arbeidsrekkefølgen, samt tegning og skjæring av egne produkter. Det tas hensyn til den enkeltes kunnskap og ferdighet. Hver enkelt kursdeltaker bidrar med sine kunnskaper, og det gis stort rom for egne prosjekter. Kaffe/te og kjeks serveres.

Tidspunkt:          Mandager kl. 17:00-20:00
Kursstart:           Mandag 8. januar 2018 (14 ganger)
Kursavgift:          Kr. 1000,- . Bindende påmelding. Du vil få tilsendt faktura i løpet av første kursmåned.
Kursleder:          Harald Bye

Påmelding: Ring skolen 64 98 30 50 eller send epost til post@follo.fhs.no.

Kortkurs og utleie

Kortkurs ved Follo folkehøgskole

I løpet av året arrangerer vi en rekke kurs som er åpne for alle. Du kan melde deg på kurs ved å ringe til skolen på tlf. 64 98 30 50 eller sende en epost til post@follo.fhs.no.

Vi opplever stor interesse for våre kurs og innfører derfor «bindende påmelding» på kursene som starter i januar 2018.

Velkommen til kurs på Follo folkehøgskole!

Utleie: 

Follo folkehøgskole har et mangfold av lokaler. Når disse ikke er i bruk til undervisning, åpner vi for utleie. Les mer på våre sider om lokalene.

Se Akershus fylkeskommunes side om Utlån og utleie av fylkeskommunale lokaler. Her vil du finne søknadsskjema og forskrifter om utlån og utleie. Søknadsskjema må fylles ut og sendes til skolen, post@follo.fhs.no.

Ta kontakt med skolen for mer informasjon. I skolens ferier kan leien også omfatte internatene. Skolen har lang erfaring med sommerkurs.

 

Tre som hobby på tirsdager, dagkurs

På dette kurset får du en demonstrasjon av ulike teknikker innen treskjæring. Deltakerne skal etter kurset kunne tegne og skjære sine egne produkter. Kursopplegget tar hensyn til den enkeltes kunnskap og ferdighet. Hver enkelt kursdeltaker bidrar med sine kunnskaper, og det gis stort rom for egne prosjekter. Lunsj og kaffe serveres kl. 12.

Tidspunkt:          Tirsdager kl 12:00-16:00
Kursstart:            Tirsdag 9. januar 2018 (14 ganger)
Kursavgift:          Kr. 1600,- (som inkluderer lunsj). Bindende påmelding. Du vil få tilsendt faktura i løpet av første kursmåned.
Kursleder:          Harald Bye

Påmelding: Ring skolen 64 98 30 50 eller send epost til post@follo.fhs.no.

Tre som hobby på tirsdag, kveldskurs

Dette kurset passer for deg med litt erfaring, men det er ikke helt nødvendig da du vil få en innføring i ulike teknikker, gjennomgang av arbeidsrekkefølgen, samt tegning og skjæring av egne produkter. Det tas hensyn til den enkeltes kunnskap og ferdighet. Hver enkelt kursdeltaker bidrar med sine kunnskaper, og det gis stort rom for egne prosjekter. Kaffe/te og kjeks serveres.

Tidspunkt:          Tirsdager fra kl. 17:00-20:00
Kursstart:           Tirsdag 9. januar 2018 (14 ganger)
Kursavgift:          Kr. 1000,-. Bindende påmelding. Du vil få tilsendt faktura i løpet av første kursmåned.
Kursleder:          Harald Bye

Påmelding: Ring skolen 64 98 30 50 eller send epost til post@follo.fhs.no.

Knivkurs

Dette kurset demonstrerer ulike teknikker og materialenes muligheter. Du får anledning til å lage både skaft og slire. Kaffe/te og kaker serveres i pausen.

Tidspunkt:          Onsdager kl. 18:00 -21:00
Kursstart:           Onsdag 10. januar 2018 (14 ganger)
Kursavgift:          Kr. 800,-. Bindende påmelding. Du vil få tilsendt faktura i løpet av første kursmåned.
Kursleder:          Helge Borgar Hovland

Påmelding: Ring skolen 64 98 30 50 eller send epost til post@follo.fhs.no.

Keramikk-kurs

Ønsker du å bruke torsdagskvelden til noe kreativt? Bli med på keramikkurs for både nybegynnere og viderekommende. Vi går gjennom prosessen fra leire til keramikk. Modellering av skulpturer og bruksgjenstander. Om kursdeltakerne ønsker det kan også “rakubrenning” bli gjennomgått.
Tidspunkt:      Torsdager
Kursstart:       11. januar 2018 (12 ganger)
Kursavgift:      Kr. 1600,- + kostnader for materialer. Bindende påmelding. Du vil få tilsendt faktura i løpet av første kursmåned.
Kursleder:       Renate Loen

Påmelding: Ring skolen 64 98 30 50 eller send epost til post@follo.fhs.no.

Reisekurs til THAILAND og SRI LANKA

Nå har du sjansen til å bli med på en kombinert Opplevelsereise til Thailand og Sri Lanka. (Se program)

Follo Folkehøgskole i samarbeid med Marys Venner har denne gangen lagt opp til en 16 dagers kultur/besøksreise hvor vi skal oppleve Thailandsk og Singalesisk kultur og besøke flere av Marys Venners prosjekter både i Thailand og Sri Lanka. 

Turen starter med avreise fra Gardermoen tirsdag 6. mars og vi er tilbake i  Oslo onsdag 21. mars. Dette blir en kulturreise hvor du får møte barn fra 2 forskjellige kulturer. På turen besøker vi Bangkok med sightseeing på dagtid og evt. cruise på Chao Prao elven på kvelden. Vi reiser til Phuket, Thailands største turistøy hvor vi besøker Good Shepherd Skolen for statsløse flykningebarn fra Burma/Myanmar. For interesserte arrangerer vi besøk til et kulturshow i verdensklasse Siam Niramit. Vi flyr videre opp til Nongkhai og opplever et grillparty m/barna i nord, besøk til Marys Venners prosjekter og en middag på den store Mekongfloden på grensen til Laos.

På turens 2. del flyr vi 3,5 timer til Colombo og Sri Lanka. Møter barn fra flere barnehjem som underholder oss og vi dem. På reisen deltar Vokallinjen på Follo Folkehøgskole som vil underholde barna med korsang og individuelle prestasjoner. Vi besøker yrkesskolen Seth Sevana, hvor unge jenter fra våre barnehjem får seg en yrkesutdannelse og jobb. En reise inn i landet til Kongebyen Kandy er et must med mulighet til å besøke noen av Sri Lankas verdenshistoriske steder. Vi drar så til avslappende dager i Hikkaduwa ved sørkysten, berømt for sine badestrender.

Avhengig av antall påmeldte har vi anslått at prisen inklusive alle reiser, hotellopphold og de flest måltider vil bli ca. kr. 16.000,-. Viktig imidlertid at vi får bestilt rimelige flybilletter så raskt som mulig så meld din interesse snarest til Britt på tlf. 412 12 864 eller  tlf 64 98 30 50.

 

 

Fra Thailand, Phuket

 

Fra Thailand, ingen spiser før alle har fått servert maten.

 

Glade skolebarn

Hvorfor reise med Follo folkehøgskole?
Skolen tilbyr kursdager både før og etter selve reisen, der aktuelle emner knyttet til reisemålet, løftes frem. Kursdeltakerne vil få mulighet til å bli kjent med hverandre og spise en middag sammen før turen. Men fremfor alt vil man få stifte bekjentskap med en norsk, humanitær organisasjon, “Marys Venner”, som skolen samarbeider med, og få sett hva denne organisasasjonen evner å gjøre for fattige barn, med beskjedne midler. Vi kan love mange sterke møter og opplevelser på reisen gjennom besøkene på barnehjemmene.

Marys Venner er en uavhengig og offentlig godkjent hjelpeorganisasjon. Organisasjonen har som oppgave å hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av rase og religion. Marys Venner har i snart 40 år sørget for å gi fattige, ofte foreldreløse og mishandlede barn fra Sri Lanka, Thailand og India, en sjanse til å vokse opp under trygge kår. Marys Venner hjelper barna fra de er små til de fyller 18 år. I tillegg til fjernadopsjon, jobbes det aktivt med prosjekter som gir barna muligheter for yrkesutdannelse, videregående studier og universitetsutdannelse. På denne måten blir barna hjulpet ut av fattigdommen og gitt en mulighet til å klare seg selv.

Program

Kurskveld 1 og 2 arrangeres i forkant av kurset. Kurskveld 3 arrangeres etter turen. Alle kurskvelder/dager har et måltid som en del av programmet.

Program Thailand og Sri Lanka mars 2018

 

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

Ditt / dine spørsmål

Ditt navn?

Vi kan nå deg på?

captcha
Skriv inn sikkerhetskoden her.

ADRESSE

Follo Folkehøgskole
Østbyveien 3, 1540 Vestby
Sentralbord:   +47 64 98 30 50
Søkertelefon: +47 64 98 30 67
Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
E-post: post@follo.fhs.no


NYHETSBREV

[mc4wp_form]