Lokaler & Utstyr

Internatene

Skolen har seks internater med tilsammen 105 senger. De fleste elevene bor på dobbeltrom. På internatene er det bad og toaletter i hver gang, kott til kofferter og vaskerom med vaskemaskin. I tillegg er det også oppholdsrom med kjøkkenkrok på noen av internatene.
Inne på rommet finner du seng med skuffer under, hyller over senga, skap med hyller og skap med kleshengere, vaskeservant med skap med alt du trenger til rengjøring, et lite bord og to krakker.

Ta en tur inn på internatene i dette blogg-innlegget: Internatene

Blackbox

Dette er skolens juvel for forestillinger og presentasjoner. Uttrekkbart amfi for 110 publikummere og fleksibelt teknisk utstyr gjør at salen kan få den utforming man ønsker. En moderne blackbox teatersal for alle typer forestillinger, presentasjoner og konserter. En lang rekke musikalforestillinger, bandkonserter, danseforestillinger, filmvisninger, foredrag og samarbeidsprosjekter har blitt vist i denne salen. Dette er stedet for teknisk krevende og sammensatte produksjoner. Blackbox brukes ofte når vi har gjester både gjennom Den kulturelle skolesekken og gjennom samarbeidsprosjekter med Rikskonsertene. Ved linjekvelder ominnredes salen på et utall måter…

Her er noe av utstyret i salen:

 • JBL VRX høyttalere og sub’er 
 • Soundcraft Si Impact Digitalmikser med 32 mik pre, 24 + 2 fadere, MADI/USB-kort, 4 x Lexicon FX 
 • Monitorer JBL 
 • Godt utvalg av mikrofoner, hovedsakelig AKG 
 • Trådløst mikrofonsystem Shure ULXD4Q,  24 bøyler + 2 SM58 håndholdte 
 • Godt lysutstyr, profiler-fresnell-led, 3 x 6 kanals OKERO 619 dimmere 6x13A, lysbord ETC ColorSource 40 AV og Strand Lightning 200 
 • Projektor for bilde 
 • Røykmaskin og Antari Hazer  

 

Dansematter til hele scenegulvet.

VOKALROM

Skolens vokalrom gir optimale forhold for opplevelse og akustikk. God klang i rommet er viktig når man arbeider med stemmen. I vokalrommet har det blitt lagt vekt på å få en etterklangstid som er tilpasset sangere. Her er det godt å synge! Det er også høyt under taket, noe som bidrar til god akustikk og store vinduer som gir lys inn. Vokalrommet har eget sanganlegg, ulike tangentinstrumenter og kobling mot lydstudioet. Rommet brukes både til undervisning og små konserter.

LYDSTUDIO

Skolen har moderne lydstudio som er koblet opp mot flere rom for ulike typer opptak. Programmet som benyttes i dette studioet er Pro Tools. 

Utstyr:

 • iMac, 27 tommer, 3,0ghz sekskjerners prossesor 
 • UAD Appollo og Focusrite lydkort og mikrofonforsterkere
 • JBL LSR2300 aktive studiomonitorer
 • Meget bra utvalg av mikrofoner, AKG og Shure
 • Native Instrument Komplete, med Native Instrument Masterkeyboard

 

I tillegg har skolen to mindre studio-stasjoner med 21.5 tommers iMac og Focurite lydkort som elevene disponerer.

FESTSAL / GYMSAL

Dette er salen for de store anledningene, festforestillingene og de daglige sports- og danseaktivitetene. Festsalen er fleksibel. Her spiller vi volleyball, og her har vi store forestillinger. Salen brukes flittig av alle deler av det lokale og regionale kulturlivet. Kulturskolen, korps, storband, kor og flere andre aktører benytter denne salen til arrangementer. Det er plass til 270, og salen har en romslig scene med utbyggingsmuligheter. Lysanlegget er godt, og et solid lydanlegg med store basskasser bygd inn i scenen. Skolen har et Petrof-flygel. Gjennom året bruker vi salen til oppstart, familiedag, julemiddag, linjekvelder, festforestilling ved avslutningen osv. I det daglige brukes salen mest av Dans-  og Hiphop-linjen. Store flyttbare speil og barrer gjør rommet egnet for dans.

VERKSTEDENE

I verkstedene trives man! – Enten man skal forme leire, dreie tre, male portretter, sy kostymer eller drive med andre aktiviteter. Våre verksteder er i bruk nesten døgnet rundt, delvis i undervisningen, i fritiden og til kortkurs innen keramikk, trearbeid og søm. Her finner du utstyr og rom for de fleste håndverksfag: keramikkavdeling med dreieskiver og tre store ovner, snekkeravdeling med en lang rekke maskiner, tegne- og malesal, fotoavdeling og godt utstyr for arbeid med tekstiler. Follo folkehøgskole har kortkurs i verkstedsalene som er åpne for alle innenfor keramikk, knivmaking og tre som hobby.

BANDHUSET

I Bandhuset finner du tre rom med fullt musikkutstyr, rom for lydredigering og et kjøkken. Begge etasjene i huset inneholder hvert sitt bandrom. Det tredje bandrommet er i den isolerte garasjen rett ved siden av Solstua. 

AUDITORIET

Auditoriet har 108 plasser, projektor, avspillingsutstyr, lys- og lydanlegg. Salen brukes til undervisning, morgensamling, foredrag og filmvisninger. 

FILMHUSET

På Filmhuset er det en hel etasje med redigerings- og undervisningsrom. Klipperommene har Creative Cloud fra Adobe, og alle elevene har også denne pakken på egne maskiner. I andre etasje er det internatrom for elever og rom for tilsynsvakt. Det er alltid en ansatt ved skolen tilstede – døgnet rundt.

DANSESAL

I dansesalen er det tilrettelagt for trening og dans med sviktende gulv, speil, barrer og lydanlegg. Gulvet i dansesalen er spesiallaget for dans. Det gir litt etter slik at man skal kunne danse lenge uten å få belastningsskader. I tillegg bruker vi dansematter som belegg. Rommet har store vinduer og hele den ene veggen er speil. Det er et godt lydanlegg i dansesalen, og på to av veggene er det montert barrer.

KJØKKENET

Kjøkkenet ved Follo folkehøgskole er ambisiøst. Det serveres fire måltider hver dag. Viktige stikkord er variasjon, balansert og riktig kosthold, gode råvarer, tilpassede dietter og personlig dialog. Våre kokker har et høyt faglig nivå og setter sin ære i å servere mat du vil like. Det serveres norske mattradisjoner og spennende retter fra hele verden. Kjøkkenet er en sentral del av hverdagen og spisesalen er selve hjertet på skolen. Her møtes vi til hverdag og fest, til gode samtaler rundt bordet og til stadig nye smaksopplevelser. På utvalgte dager setter vi et tema der smak, kulturelle innslag og overraskelser står i stil med hverandre. Eksempler på slike temaer er italiensk, mexicansk, halloween og nissemiddag. 

Vi er utrolig stolte av kjøkkenet vårt!

MASSASJEROM

PT-linjas eget massasjerom i PT-avdelingen.

Lurer du på noe? Ring vår søkertelefon:

KONTAKT OSS

  Ditt / dine spørsmål

  Ditt navn?

  Vi kan nå deg på?

  ADRESSE

  Follo Folkehøgskole
  Østbyveien 3, 1540 Vestby
  Sentralbord:   +47 64 98 30 50
  Søkertelefon: +47 64 98 30 67
  Vakttelefon:   +47 93 06 99 10
  E-post: follofhs@viken.no