Studieuke med PT-linja!

Skrevet av Trine Gundersen og Sigrid Marie Ståhl Vik

Denne uken er ikke som alle andre uker, vi har nemlig studieuke. Vi startet uken med et besøk på Son Spa. Der fikk vi omvisning i massasje lokalene og hadde spinning og styrke timer. Vi fikk også prøvd ut bassengene og alle var kjempe fornøyde med dagen.   Vi fikk også tilbud om å øve oss på å massere personalet og å holde treningstimer for hotellets gjester. Dette er et prosjekt vi skal begynne med etter juleferien. På tirsdagen gikk vi gjennom alle øvelsene vi har lært i Pilates. Det var noen veldig lærerike timer og vi fikk prøvd ut alt vi har lært til nå. Vi avsluttet dagen med å lære å massere armer og mage. Det var annerledes å massere mage, og her var det viktig å lese klienten slik at man ikke tok i for hardt og skapte ubehag. 15086328_10209857230618885_673670239_n

På onsdagen dro vi til Oslo. Vi hadde en avtale med Bikram Yoga hvor vi hadde en 90 minutters økt i 40 grader. Det var interessant å oppleve Yoga på en ny og annerledes måte. Det var mange som slet i varmen, men alle kom seg igjennom programmet på sin måte. Etter en god lunsj gikk turen videre til Gyrotonic. «Gyrotonic kombinerer yogaens fleksibilitet og ro med ballettens smidighet og eleganse, kampsportens fokus og den samme vitale strekken og styrkingen av kjernemuskulatur som i Pilates.» dette utsnittet er hentet fra hjemmesiden for å beskrive hva Gyrotonic er. Vi avsluttet dagen med en lang og god middag på Sushi & Wok.

På torsdagen tok vi oss en gåtur rundt i Vestby og brukte mye av tiden på å planlegge fysisk morgensamling for de neste ukene. Fysisk morgensamling arrangeres av linjen vår hver tirsdag hvor elevene på skolen får velge mellom ulike aktiviteter. Til nå har vi tilbudt Yoga, Ballspill, Styrketrening, Løping og Gåtur. I de neste ukene skal vi tilby aktiviteter som vi gjør i løpet av en uke. Vi hadde også noen timer med massasje.

På fredag og lørdag fikk vi en gjestelærer på besøk, han heter Fredrik Lauritzen. Han underviste oss i styrkeøvelser, muskelanatomi og overflateanatomi. Vi synes at dette er veldig viktig å lære siden vi vil ta vare på kroppen vår og vite hvordan kroppen er bygd sammen. Dette er også veldig viktig å ha med seg hvis vi velger utdannelsen som PT.

Alle synes denne uken har vært veldig lærerik siden vi har kunnet gått mer i dybden av Yoga, Pilates og massasje. Vi har også lært mer om viktigheten av å utføre treningsøvelser riktig og mer om hvordan kroppen er og fungerer.

15032549_10208207803612970_681016079_n