Sunniva

26.august starter en drøm. Da flytter Sunniva Dahl inn i nybygde studentboliger i New York for å gå to år på NYCDA – The New York Conservatory for Dramatic Arts. Etter en omfattende audition på Skype ble hun tatt opp som student!

SunnivaSkolen skriver dette om elevenes boforhold:

It Isn’t A Fantasy. It’s Home.
Imagine it. You finish another rewarding day at school, catch a quick subway ride home—and suddenly, it hits you all at once. The tree-lined street. The beautiful waterfront promenade over-looking New York Harbor and that famous skyline. The endless options at your disposal—movies, cafes, boutiques, bookstores, cultural activities. And a safe, comfortable residence with amenities you thought were out of reach. You’re living a dream here in Brooklyn Heights, in one of the best neighborhoods in New York!

«Dette blir utrolig spennende! Lysten til å bli skuespiller tror jeg alltid har vært der. Første musikal så jeg allerede som to-åring. Moren min tok meg med på Annie! Etter det har jeg sett utrolig mange forestillinger.»

Sunniva er et eksempel på at når man har en lidenskap suger man til seg all mulig informasjon. Det finnes knapt en scene eller en sang som Sunniva ikke har en serie «Fun Facts» til. Hun gikk på dramalinjen ved Skeisvang videregående skole i Haugesund. Det var på utdanningsmessa hun ble kjent med NYCDA. Der fortalte de om tidligere elev Kristian Berg Jåtten som hun kjenner fra tidligere og som nå er skuespiller på Rogaland teater. «Yess! Dette vil jeg også gjøre!»

Sunniva har vært mye i USA og er åpen for at hun kanskje vil fortsette å bo i New York etter studiene. Det får tiden vise. Først skal hun fordype seg i skuespillerteknikk, stemmebruk og bli kjent med seg selv ved å gå inn i roller og andres personligheter.

«Skolen har stort fokus på å gi elevene ferdigheter til å komme igjennom auditions. Jeg håper derfor at jeg vil klare å få meg jobber etter utdannelsen. Ellers er det også mulig å bygge videre på utdannelsen ved å gå på skoler som NYCDA samarbeider med. Kanskje ender jeg som dramaturg. Det er mange spennende fagområder knyttet til teater. Jeg gleder meg i alle fall enormt! Og så har jeg fått et scholarship som hjelper meg økonomisk. Jeg vet at vi er tre elever fra Norge som starter og har så vidt hatt kontakt med disse.»

Lykke til, Sunniva med «Your American Dream»!