Synneva på Dans

Synneva, elev på danselinja sier dette om året på Follo:
Synneva er fra Northfield, Minnesota i USA og søkte folkehøgskole i Norge fordi hun har lyst til å bli bedre i norsk og oppleve hvordan det er å bo i Norge. Synneva har norske aner både på mors- og farssiden. Hun tror det var tippoldeforeldrene hennes som var første generasjon som kom over til USA fra Norge. Hver sommer i mange år har Synneva vært på sommerleir hvor hun har lært om norsk kultur og språk, og hun har alltid følt seg som norsk. I USA er det vanlig at folk «egentlig» kommer fra andre land, det er tyske familier, italienske familier, norske familier osv.
Grunnen til at hun søkte på Follo folkehøgskole var at hun gjerne ville på en danselinje og at det virket som en bra skole og et hyggelig sted å være, og hun er veldig fornøyd med valget sitt. Synnevas bakgrunn er i kor og teater, og hun har danset mest teaterdans. Hun tenkte at dersom hun skulle utvikle seg mer i dans måtte det skje før hun ble for gammel. Det var nå eller aldri, liksom. Og da ble det danselinja på Follo.

Det som er så fint med danselinja er at alle lager så god stemning sammen, at alle jobber godt og er motiverte. Janne, linjeleder på dans, er veldig flink til å tilpasse undervisningen så alle får passe mye utfordringer tilpasset sitt nivå enten de har danset mye eller lite fra før.

Dessuten er det veldig gode gjestelærere som hyres inn i f.eks hiphop, og det er gøy at de også får trene sammen med PT-linjen en del. Da gjør de bl.a. Pilates og kickboxing!
Nærheten til Oslo gjør også at elevene får se mye dans, at flinke gjestelærere og koreografer kan hentes inn til skolen, og at de får oppleve hovedstadens dansemiljø.
Det er også flott at skolen har mange arrangementer og prosjekter på tvers av linjene, og at man kan få lov til å komme med egne initiativ til ting man vil gjøre. Hun har sunget mye før, og det har vært fint å få lov å synge på noen av skolens konserter. Vi har også et aktivt elevråd som kan ta opp ting og har god dialog med ledelsen. Det gjør at elevene kan være med å påvirke skolehverdagen. 

Det beste med Follo folkehøgskole er likevel alle folka her! Alle kjenner hverandre, alle snakker med alle på tvers av linjer, og det er alltid noen å henge med i stua. For Synneva som er veldig langt hjemmefra har det vært utrolig fint å bli invitert med andre elever hjem i ferier. Da blir hjemlengselen litt mindre, sier Synneva.