Til nye søkere ’16

Vi nærmer oss 1. februar. Dette er datoen da alle folkehøgskolene begynner å ta inn elever for skoleåret 2016 – 2017. Du får raskt svar fra oss. Vi sender ut en sms og etter det får du all informasjon du trenger på epost 1. februar. Da har du litt tid til å bestemme deg for om du tar plassen.

Etter 1. februar tar vi opp elever fortløpende helt fram til skolestart hvis det er ledige plasser. Vi har mange søkere og enkelte linjer kan raskt bli fylt opp. Vi anbefaler deg derfor å søke før 1. februar.

Vi har startet planleggingen av neste skoleår, og vi legger stor vekt på aktiviteten på linjene. Mye av tiden går med til faglig arbeid og fordypning på linja du velger. Men vi har også en god del fellesaktiviteter, reiser på tvers av linjene, felles forestillinger, kunstneriske opplevelser og festdager.

Livet på en folkehøgskole er en slik blanding mellom fest og hverdag. Det er i spennet mellom den solide innsatsen i hverdagen og den befriende festen at det gode livet ligger. Og nettopp dette er vår ambisjon – å gi deg en ballast til å gå inn i dine oppgaver med engasjement og å kunne verdsette de opplevelser du får være med på.

Hverdagen her er arbeid med de krevende trinnene, de kompliserte rytmene, de vanskelige valgene i det du skaper. Å utvikle seg innenfor kunst- og idrettsfag handler om å gjøre ting om igjen og om igjen. Helt til du kan det. Og når du kan det, så handler det om å gjøre det samme om igjen og om igjen for å gi det et uttrykk og en personlig dimensjon. Det ligger mange positive og befriende dimensjoner i dette. Gleden over å komme stadig dypere inn i et kunstnerisk uttrykk. Gleden over å overvinne utfordringene. Gleden over å få til noe sammen med andre og rett og slett gleden over å være sliten – følelsen av å være fornøyd med den innsatsen man har gjort. Det er viktig å kjenne på gleden over det man har fått til.

Hverdagen her er også de gode sosiale møtene, de gode samtalene, måltidene og de jobbene man må gjøre på internatene for å få dette lille samfunnet til å gå rundt. Bli med på disse hverdagene! Det er de som er selve livet. Det er i hverdagene du blir kjent med utfordringene og motbakkene. Ingen slipper unna motstand. Men du lærer av det, vokser, blir klokere.

På festdagene skal vi løfte oss ut over hverdagene. Da skal vi feire resultater, markere hendelser eller rett og slett gi oss selv en opplevelse – bare fordi vi fortjener det. Begrepet fest kan også brukes om de øyeblikkene du løfter deg ut over hverdagen. Det er viktig å ha evnen til å bli berørt. Du kan trene på å være åpen for nye inntrykk, du kan trene deg til å se, høre og smake. Vi ønsker at året på Follo folkehøgskole skal være en treningsleir for sansene. Vi ønsker at du skal få mange og varierte opplevelser.