Timelærer på Danselinja

Tatsiana Riber Sparre – en av våre dyktige danselærere.

 Tatsiana har bakgrunn fra turn og rytmisk gymnastikk i Hviterussland. Hun er utdannet danser ved Bårdar Akademiets danselinje i Oslo med fordypning i klassisk ballett og jazz.  Allerede før endt studie har hun begynt å jobbe som frilans danser med diverse danse- og moteshow, opptredd på Oslo Rådhus, danset under flere arangemaner i forbindelse med Ibsen-året, VG-lista topp 20, samarbeidet med herStay og Det Norske Blåseensembelet. Etter endt studie fortsatte hun å jobbe som frilans danser og begynte selv å undervise i ballett ved Bårdar Danseinstitutt og et år seinere ved Bårdar Akademiet.

Tatsiana tok videreutdannelse på pedagoglinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo med fordypning i klassisk ballett. Og har i seinere tid deltatt på flere pedagogkurs som Nordisk Ballettseminar og pedagogkurs med Laszlo Meszaros. Etter endt PPU har Tatsiana undervist ved Ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett, Follo Folkehøgskole, Det Multinorske ved Det Norske Teateret, iDance og Dance Explosion for å nevne noen.

Som danser har hun jobbet med kompanier som LesFemmes, Compagnie Contours og The Poison Ivys, samarbeidet med koreografer som Ella Fiskum, Solveig Kitmitto, Belinda Braza, David Byer, Janne Camilla Lyster og Elizabeth Svarstad, samt danset i operaen Salome ved Den Norske Opera og Ballett.

Tatsiana er også sertifisert pilates-instruktør innen klassisk mattepilates og yoga-instruktør innen Ashtanga Vinyasa Yoga.