Timelærere på PT-linja

PT-linja har flere timelærere i løpet av året. Tre av disse presenteres her. Martin Staxrud er timelærer i fitnessboksing og vårt vertskap på turen til Bali. Fredrik har vært vår lærer i muskel-anatomi, treningslære, styrketrening og PT-rollen. Camilla Augusta Hallan er vår lærer i yoga.

MartinMartin Staxrud
har 7 års utdannelse i fra Norges Idrettshøgskole i fagområdene ”Faglærer Idrett”, ”Idrettspsykologi” og ”Kultur og Idrettsforvaltning”. Han skrev sitt hovedfag i ”Coaching” hvor fotball og styrketrening var temaet. I tillegg har han grunnfag spesialpedagogikk og Ex.phil. i fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet som trener på kraft/styrke-avdelingen for Olympiatoppen i 15 år og fulgt opp en rekke utøvere. Han har blant annet vært barmarkstrener for snowboardlandslaget, alpinlandslaget for damer og fulgt opp den fysiske treningen til en rekke fotballspillere og kampsportutøvere på høyt nivå. Martin har jobbet for Gateway College siden 2005 som avdelingsleder for idrett, hvor han er ansvarlig for deres personlig trener- og idrettsstudier i regi av Høgskulen i Sogn og Fjordane. Han underviser flere hundre timer på høgskolenivå hvert år. Selv har han tidligere hatt en karriere som bokser og har ved flere anledninger representert landslaget. Han er tidligere Nordisk mester. Martin sin spesialkompetanse er å knytte opp teori til praksis og tilrettelegging av trening.

AugustaCamilla Augusta Hallan
skriver dette om sin bakgrunn: Min yogareise startet som student ved Bårdar-akademiet i 1999. Jeg levde ut drømmen min på denne skolen, med fag som teater, sang og dans. I en av stretching-timene våre, var jeg heldig å møte Naema Noor og hennes Power Yoga. Både styrken og fleksibiliteten jeg opparbeidet, ga meg fordeler i artistlivet. Læren om Ujayi-pusten og pranayamas ga meg ro, og hjalp meg blant annet i sangfaget. Samtidig bodde jeg i et stort kollektiv, eid av ACEM i Oslo. Ved kurs og fellesmeditasjoner lærte jeg verdien av å meditere. Jeg lot meg også inspirere av arbeidet til Den norske Tibetkomité og filosofien til Dalai Lama. – Les mer på Yogalåven.

FredrikFredrik Lauritzen
har en mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole og doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Omfattende erfaring som PT og foreleser, med spesialkompetanse innen anatomi, biomekanikk, fysiologi, treningslære og et bredt utvalg praktiske treningsformer.