Turer

Et år på folkehøgskole inneholder mange turer og reiser – i nærmiljøet, turer til kulturelle opplevelser, naturopplevelser og lengre studieturer. I overført betydning kan hele året på folkehøgskole defineres som en reise; fordi du som person starter et sted og lander et helt annet når året er over. I reisen går man hele tiden inn og ut av personlige refleksjoner, sosiale møter og omgivelsenes opplevelser.  I dette ligger også kjernen i folkehøgskolens tenkning: din personlige reise, alle de nye situasjonene og refleksjonene over alt det livet har å by på. I denne strømmen av tid, rom og hendelser er det man skal prøve å bli seg selv. Det er både en verdireise og en kunnskapsreise der kunnskapsbegrepet defineres annerledes enn i andre deler av samfunnet. Vi måler det ikke, vi rangerer det ikke, men vi legger til rette for at du skal utfordres, overraskes og bli åpen for det som ligger rundt neste sving. Og vi ønsker at det skal swinge!

I dag går hele skolen med ansatte og elever ned Aurlandsdalen. Natur, venner, fysisk utfordring og i kveld en kulinarisk opplevelse på Stalheim hotell. Pensumet er å bli glad i naturen, bli glad i turkameraten, bli glad i å bruke kroppen og bli glad i god mat. Grundtvig mente vi burde bruke mer tid på å lyse opp – ikke bare opplyse…

Tidligere har elevene blitt kjent med kystlandskapet i Follo, vi har testet skoene som skulle brukes ned Aurlandsdalen ved å gå til Hvitsten, vi har reist til Oslo, vært på Fredssenteret og testet Den Norske Opera & Ballett. På en reise treffer ikke alt midt i hjertet med en gang. Noe krever litt mer tid og noe slipper vi aldri helt inn. Men de mest spennende menneskene du møter på din reise er de som er åpne, de som har tatt inn det brede spekteret, som ser verdiene i de underligste ting og som kan vise deg nye vinklinger du aldri har tenkt på. Hvorfor ikke bli en av disse?

DCIM100GOPROG0013066.

DCIM100GOPROG0013066.