Velkommen til ny blogg og hjemmeside!

Vi lanserer bloggen samtidig med lanseringen av ny hjemmeside. Håper du liker www.follo.fhs.no! Vi rakk akkurat å bli ferdig til siste arbeidsdag før jul. Førjulstiden skal være litt hektisk… Da blir det ekstra godt med jul; selskapeligheter, familie, venner – og noen julekaker.
November og desember på Follo folkehøgskole inneholder mye «jul» – julelunsj, julefrokost, julemiddag, juleverksted, julekonsert osv. osv. Noe av det første som skjer er julemusikken over høyttalerne på kjøkkenet. Marius klarer ikke å vente til desember med denne musikken. Men det er jo hyggelig – dagene som blir kortere, lysene som tennes tidligere og tidligere og stemningsfull førjulsmusikk fra kjøkkenet. Det er laget mye spennende julemusikk som tilhører hele vinteren og ikke bare helligdagene i julen.

Siste dager i november ved Follo folkehøgskole:
collage
Litt underlig er dette året, når rosene blomstrer fram til julelunsjen.
4. desember var datoen for årets julelunsj. Det er hyggelig å kunne være et møtepunkt for lokalmiljøet, og det er hyggelig når vi skaper en solid aldersspredning på skolen. Gløgg, pepperkaker, underholdning, en fantastisk julelunsj fra kjøkkenet – og så var det femti smilende gjester som reiste hjem etterpå.
Kjøkkenet Follo folkehøgskole

Om kvelden hadde bandlinja konsert i Blackbox. Fantastisk! Noen av låtene var så gjennomarbeidet at de sprengte rammene for begrepet “låt”. Seriøst, melodiøst og meget solid håndverk. Og så var det godt å høre elever som går inn i den store jazztradisjonen – ren nytelse!
Band Follo folkehøgskole
Fredag 5. desember kom snøen – himmelsk korrekturlakk – akkurat i tide til det tradisjonelle juleverkstedet. Etter julefrokost fylles dagen med bl.a. dypping av lys, produksjon av julekort, pepperkaker og julegodt.
Juleverksted
Lørdag 6. desember reiste vi til julemarked på Norsk Folkemuseum. God gammeldags julestemning!
Fredag 12. desember hadde Musikal linjekveld med en forestilling helt uten jul: “Når jeg blir voksen…”        Virkelig en forestilling med energi og uttrykk! Noen ganger komisk, noen ganger vakkert og noen ganger meget personlig.
Musikal forestilling

16. desember hadde vi julemiddag med ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål, rødkål og tyttebærsyltetøy!
Og 17. desember var det tradisjonell julekonsert i Såner kirke – denne gangen med fullsatt sal. En fantastisk forestilling med orkester, dans, lyssetting og sang!

Julekonsert1

Follo folkehøgskole ønsker alle en riktig god og fredfylt Julefeiring!
Og til våre elever: Velkommen tilbake etter nyttår!

IMG_0964