Vokallinja drar snart til Sri Lanka

22. februar reiser Vokallinja på en 14 dagers studietur til Sri Lanka. En opplevelse for livet venter dem!

Vokal har i flere år lagt sin studietur til Sri Lanka. Vi reiser rundt i landet og besøker barnehjem som drives av den norske organisasjonen «Marys venner». Vi møter et land svært ulikt vårt eget, befolket av mennesker som tar i mot sine gjester med varme. Vårt mål med reisen er dels å besøke klassens egne fadderbarn og dels å lære litt om humanitært arbeid gjennom det arbeidet som utføres for barna på barnehjemmene. Vi har med oss et sangprogram som fremføres på hvert sted vi besøker. Denne gangen vil to singalesiske sanger også bli å høre.

Gjennom året 2015 var vi så heldige å ha en jente fra Sri Lanka som elev på folkehøgskolen vår. Hun var med det siste halvåret på Vokal. Før hun reiste tilbake til Sri Lanka ønsket hun at Vokalklassen skulle lære seg en ny singalesisk sang som kunne medbringes på den store turen vår i febr./mars 2016. Den har vi nå lært, og den blir snart å høre på Sri Lanka. Vi gleder oss!

Reisen vår på Sri Lanka etterlater seg sterke inntrykk, minnerike møter med mennesker – ikke minst fra møtene med barnehjemsbarna – fortellinger om mennesker som ikke har noen ting men som likevel smiler til verden i håp om at den skal smile tilbake. «Marys venner» gir et håp til mange unge på Sri Lanka, i India og i Thailand. De som kommer under denne organisasjonens paraply får en ny start i livet. Dette er det berikende og inspirerende å få se og oppleve på nært hold. Vi får stadfestet viktigheten av det å bry seg, verdien rundt det å være fadder, som klassen kollektivt er. Tenk at det å synge inn noen kroner for disse barna, betyr at de blir sikret en noenlunde anstendig oppvekst. Slike vilkår gir sangen ekstra glede!

Det nytter altså å hjelpe. Dette ser vi med egne øyne. Slikt gir livet mening. Å gi er å få, blir erfaringen vår. Det vi kan gi er ikke så mye. Vi får jo så uendelig mye mer enn vi gir, på disse reisene. Men med denne reisen legger vi kanskje et grunnlag for at humanitære perspektiver slår følge med oss gjennom livet. Da er mye oppnådd!

Vokal har mange store prosjekter gjennom et skoleår. En stor musikal sammen med profesjonelle aktører, store konserter med eksterne musikere i tillegg til alt vi gjør internt på skolen. Det som likevel rager høyest, er turen vår til Sri Lanka. Den blir virkelig et minne for livet!