Vokallinjens store studietur til Thailand og Sri Lanka

Tirsdag 6. mars startet Vokallinjen på sin store og innholdsrike studietur til Østen. 
Vi startet med 5 dager i Thailand, ett døgn i Bangkok, ett i Phuket og to i Nong Khai i Nord-Thailand på grensen til Laos.

“One night in Bangkok” – Middag på balkongen i 81. etasje

Vokallinjen på skolebesøk i Phuket

Vokallinjen er med og støtter fattige barn som ikke har  fått de samme mulighetene som vi har i Norge. Dette får vi til takket være en liten humanitær organisasjon, Marys Venner, som samarbeider med nonneordenen Good Shepherd Sisters. Nonnene har som livsoppgave å hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av etnisk tilhørighet og religion. De lever etter følgende motto:

“Et menneske er mer verdt enn en hel verden”

Her besøker vi en skole i Phuket. Skolebarna er barn av flyktninger fra Myanmar. Med hjelpen de får kommer de seg på skole hver dag. Der får de i tillegg et næringsrikt måltid i løpet av dagen.

Glade barn i lek med glade elever fra Vokal.

 

Betydningsfullt samarbeid

Vi besøkte 3 barn, som ble en del av hjelpeprogrammet til Marys Venner for 6 år siden, og ble gjort ære på i landsbyen de stolt viste oss. Landsbyen hadde erfart at pengene som kom barna til gode hadde betydd mye for dem. 

Vi hadde behov for ulike fremkomstmidler til de forskjellige prosjektene:

Hele landsbybefolkningen stilte opp for å ta imot oss. Vi skulle fraktes på fineste vis og ble derfor hentet med kjøretøyet som vanligvis brukes på rismarkene. Med plastikkstoler på lasteplanet ble det en fin kjøretur. Se litt fra kjøreturen her: IMG_5286

Synger seg gjennom Asia

Vokal bidrar med sang der vi kan. Bildet til venstre fra en seremoni for sponsede barn i Nong Khai-distriktet i Nord-Thailand med guvernør og barnas familier til stede. På bildet til høyre synger Vokal-elevene foran huset til Chokchai, klassens eget fadderbarn.

Så går reisen videre til Sri Lanka via Bangkok

Sara og Matias på vei ut i flyet, ps – det regnet ikke!

Flere bilder: